30 / 04 / 2024

kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımları süresi

kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımları süresi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı sürelerinin uzatılmasına yapılan başvurular sonucunda aralık ayı sonundan bugüne kadar 800 milyon lira tahsil edildi" dedi.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üsküdar Belediyesi 3 ilçedeki taşınmazlarını satıyor!

İstanbul'un Üsküdar Belediyesi, İstanbul’daki toplamda 17 milyon 486 bin 516 TL değerindeki taşınmazlarını satışa sundu. Şehrin en hareketli ve işlek caddelerinden olan Bağdat Caddesi üzerindeki taşınmaza 9 milyon 178 bin 500 TL isteniyor.

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31336 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından 2010-2020 yılları arasında kamu hizmeti için kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu taşınmazlarında kiralara 20 yıl sınırı geliyor!

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisine TÜFE ayarı!

Bugünkü 30698 sayılı Resmi Gazete'de Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelik kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Martı GYO turizm yatırımlarının sürelerini uzatıyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması başvurusu hakkında açıklama yaptı.

kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımları süresi Haberi

kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımları süresi

Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının çalışmasıyla hazırlanan, 4 Mayıs 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik" ile turizm tesislerinde yatırım ve dönüşüm süreci başladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, düzenlemenin sonuçları hakkında Anadaolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla yatırımcılara 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi ve benzeri turizm tesisi ile 52 yat limanı ve yat çekek yeri tahsis edildiğini dile getiren Kurum, bu tesislerin 49 yıla kadar yapılan tahsis sürelerinin azalmasının, tesislerin yenilenmesine ve teminat gösterilerek kredilendirilmesine engel oluşturduğunu ifade etti. 

"Yüzde 70 oranında başvuru sağlandı"

Söz konusu düzenlemeyle yatırımcı ve işletmecilere kamu taşınmazları üzerinde turizm tesisi yapmak...