18 / 05 / 2024

Kamulaştırmadan arta kalan kısımların kamulaştırılması

Kamulaştırmadan arta kalan kısımların kamulaştırılması

Kamulaştırmadan arta kalan kısımlar hakkında nasıl bir işlem uygulanıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Urla'daki bazı arazilerde kamulaştırmadan vazgeçildi! 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çeşme ve Urla’da acil kamulaştırma kararı alınan arazilerin bir bölümündeki kamulaştırma işleminden vazgeçildi...

Bingöl Asmakaya köyü sakinleri kamulaştırma istiyor!

Baraj ile demiryolu arasında kalan tarım arazilerinde hem heyelan yaşandığını hem de bu arazilere giden suyun kesildiğini söyleyen köylüler “Arazilerimizi kullanamıyoruz. Kanunen o araziler kamulaştırılmalıydı” diyor

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Mersin Tarsus'da acele kamulaştırma kararı!

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan 266 alan acele kamulaştırılacak...

Bursa'da kamulaştırmadan 70 milyon TL'lik gelir!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan yüzde 15'lik alanın satışından 70 milyon TL gelir sağlandı.

Çatalca'da kamulaştırma kargaşası!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında 11 Ekim 2016 tarihinde yapılan kamulaştırma kararı yeni kararname ile değiştirildi ve kararnameye göre Çatalca'da yüzlerce parsel kamulaştırmadan çıkartılırken, yeni birçok parsel için de kamulaştırma kararı alındı.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Adıyaman'da evler kamulaştırılarak yıkılıyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen yol genişletme çalışmalarının bulunduğu alanlarda kalan evler tek tek kamulaştırılarak yıkılıyor.

Şahinbey Çamlıca Mahallesi'nde kamulaştırma yıkımları devam ediyor!

Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları alanında kalan Çamlıca Mahallesi'nde kamulaştırması yapılan 4 katlı binanın yıkımı yapıldı.

Trabzon Çömlekçi'deki 132 bina kamulaştırıldı!

132 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 132 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 2 binanın kamulaştırılması için de süreç devam ediyor.

Kamulaştırmadan arta kalan kısımların kamulaştırılması Haberi

Kamulaştırmadan arta kalan kısımların kamulaştırılması

Kamulaştırmadan arta kalan kısımlar!

Bir bölgede kamulaştırma projesi kapsamında arta kalan kısımlara ne yapılacağına ilişkin bilgilere 3194 Sayılı İmar Kanunu'nda yer veriliyor.


Kanuna göre, kamulaştırmadan arta kalan parçaların, bitişiğindeki arsa veya bina sahibine bedel takdiri suretiyle satılması ve gayrimenkul sahiplerinin yola giden yerlerden dolayı tahakkuk eden istihkaklarını bedel takdiri suretiyle değiştirmesi mümkün olabiliyor.


Konu ile ilgili hükümleri içeren Kanunun 17. maddesi aşağıda yer alıyor.


Kamulaştırmadan arta kalan kısımlar ..

MADDE 17- Belediye veya valilik, kendi malı olan veya imar planlarının tatbiki sonucu kamulaştırmadan artan parçalarla, istikameti değiştirilen veya kapanan yol ve meydanlarda hasıl olan sahalardan müstakil inşaata elverişli olmayan parçaları, bitişiğindeki arsa veya bina sahibine bedel takdiri suretiyle satmak, gayrimenkul sahiplerinin yola giden yerlerden dolayı tahakkuk eden istihkaklarını bedel takdiri suretiyle değiştirmek ve komşu...