18 / 05 / 2024

Kanada-Türkiye İş Konseyi montreal

Kanada-Türkiye İş Konseyi montreal

Forum'da, Türkiye ve Kanada arasında özellikle havacılık ve savunma sanayi, bilişim ve eğitim alanında işbirliği imkanları ele alındı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Kanada-Türkiye İş Konseyi’nin 11. yıllık İş Forumu Montreal kentinde yapıldı.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

UKON Başkanı, “Türkiye’de et pahalı” diyenlere veryansın etti!

Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşın en fazla şikayet ettiği tüketim ürünlerinin başında gele net fiyatları artmaya devam ederken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden, “Eti bugün fiyatlarla pahalı bir ürün olarak nitelendirmek hiçbir şekilde söz konusu olamaz” açıklaması geldi.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Altında düşüş yaşanırken haber geldi, yatırım yapacaklar dikkat! Liste açıklandı, bomba Türkiye detayı

Dünya Altın Konseyi, altın rezervi raporunu yayınladı. Türkiye'nin 1 basamak atlatarak 431,1 ton rezervle 13. sırada yer alması dikkat çekti. Listenin zirvesinde ise ABD var.

iPhone 13 Pro almak için Türkiye'de kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi...

Apple'ın en sevilen ve en yeni akıllı telefonu iPhone 13 Pro (128 GB) satın almak için Türkiye'de, Amerika'da, İngiltere'de, Kanada'da ve Norveç'te kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi ve asgari ücret oranları...

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Kanada-Türkiye İş Konseyi montreal Haberi

Kanada-Türkiye İş Konseyi montreal


Forum'da, Türkiye ve Kanada arasında özellikle havacılık ve savunma sanayi, bilişim ve eğitim alanında işbirliği imkanları ele alındı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Kanada-Türkiye İş Konseyi’nin 11. yıllık İş Forumu Montreal kentinde yapıldı.


Forumun açılışına, Türk-Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden, Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Tuncay Babalı, Türkiye’nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çağatay Erciyes, Kanada-Türk İş Konseyi üyeleri ve yöneticileri ile Türk ve Kanadalı iş adamları katıldı.


Açılışta konuşan DEİK Türk-Kanada İş Konseyi Başkanı Argüden, "Türkiye ile Kanada ekonomileri birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip. Türkiye’deki dinamik büyüme potansiyeli ve bölge ülkeleriyle iş yapma kültürü Kanada teknolojisi ve finans kaynaklarıyla desteklendiğinde bölgede fark yaratacak projeleri gerçekleştirmek mümkün olabilir. Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Montreal arasında doğrudan uçuşları, özellikle iş adamlarımızın daha...