04 / 05 / 2024

Kanal Ankara neden iptal edildi

Kanal Ankara neden iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, selefi Melih Gökçek’in Kanal Ankara projesini ‘israf’ gerekçesiyle rafa kaldırdı.

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Ankara'da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her kalem ürün ve hizmete gelen zammın ardından belediyeler de verdikleri hizmetlerde fiyat artışları yapmaya başladı. Bunun en son örneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerine yaptığı zam oldu. Peki yeni zamla öğrenci ve tam bilet fiyatları ne kadar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Kanal İstanbul yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt verdi...

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç var?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal Ankara neden iptal edildi Haberi

Kanal Ankara neden iptal edildi

Ankara’da 23.5 yıl görevde kalan Melih Gökçek'in, “Ankara'ya deniz getirmek imkansız ama Ankara'nın da bir boğazı olacak” diyerek sık sık gündeme getirdiği Kanal Ankara projesi, yeni başkan Mustafa Tuna tarafından “İsraf” gerekçesiyle iptal edildi. ‘'Kanal Ankara'' projesi içinde yer alan, Vadi Ankara-Su Kanalı, Ana Dere Regülasyon Yapısı, Yan Dere Bağlantı Yapıları ve Yağmursuyu Kuşaklama Hattı ihalesi 13 Ekim'de yapılmış ve ihaleyi 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı kazanmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Gökçek'in ‘'Şehrin nefes alanı'' olarak sunduğu İmrahor Viyadüğü ile Eymir Gölü Havzası arasındaki yaklaşık 9,5 kilometrelik hat ve 290 hektar alanda hayata geçirilecek olan projede, yapay nehir ve göletler, su kanalı, rekreasyon alanları, atölyeler ve ponny park yer alıyordu Proje içinde müze, ibadethane, spor-ticaret alanları, restoranlar...