29 / 04 / 2024

Kanal Edirne Projesi

Kanal Edirne Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl hayata geçirileceğini müjdelediği Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Kanal Edirne'de sona gelindi!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 7 bin 800 metrelik "Kanal Edirne" projesinde sona gelindiğini belirtti.

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Kanal Edirne'nin şu anda yüzde 95'i bitti" dedi.

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Kanal Edirne projesinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Edirne’de, Yunanistan ile sınırı oluşturan ve her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne’ projesinin 7 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı.

Kanal Edirne Projesi'nde çalışmalar ne durumda?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanal Edirne Projesi'ne ilişkin "Baypas kanalıyla Meriç Nehri'ni taşkınlara karşı rahatlatmış olacağız" dedi.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi! Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi... Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Edirne 2023 projesi detayları...

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul projesi kendi kendi finanse edebilecek mi?

Kanal İstanbul projesi için “Bir kuruş çıkmayacak” dendi. Kanal İstanbul'un kendi kendi finanse edip edemeyeceği merak ediliyor...

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesi 7 maddede tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde "çılgın proje" şeklinde nitelendirilerek Kanal İstanbul projesi duyuruldu. Bugün temeli atılacak Kanal İstanbul projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 7 maddede Kanal İstanbul projesi tüm detaylarıyla.

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soru önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal Edirne Projesi Haberi

Kanal Edirne Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Edirne mitinginde Meriç Nehri'ni baypas ederek taşkınları engellemesi için yapımına DSİ tarafından 2015 yılında başlanan projenin hayata geçirileceğini açıklamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, 7 bin 800 metre uzunluğundaki 50 metre genişliğindeki projenin kazı çalışmalarının tamamlandığını, taşkın önlemi olarak tehlike arz eden tüm derelerinde ıslah çalışmalarıyla 15 taşkın koruma tesisi inşaatının devam ettiğini belirtmişti.

Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği bilgiye göre, kanal kazı işlemi ile kanal üzerindeki köprülerin inşaatı tamamlandı. Kanal Edirne Projesi kapsamında devam eden Meriç Nehri yatak temizliği ve tahkimatı işi ise devam ediyor. Sedde imalatlarının yüzde 25'lik kalan kısmı bu sene içerisinde tamamlanacak.


DSİ tarafından Meriç Nehri boyunca 6 bin metre ve Kanal Edirne boyunca 16 bin metre olmak üzere toplam...