04 / 05 / 2024

Kanal İstanbul 2015

Kanal İstanbul 2015

KÜÇÜKÇEKMECE ile Arnavutköy arasında inşa edilecek Kanal İstanbul’un güzerhahındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi,Bakanlık’tan İBB’ye devredildi.

Kanal İstanbul'un 1 milyonluk nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Planda, bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi...

Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015!

Soyak Konforia Residence'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler sunuluyor. Soyak Yapı imzası ile yükselen proje Kanal İstanbul'a yakın bir bölgede bulunuyor. İşte Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Meclisteki kanun tasarısına göre meydana gelecek asansör kazasında sorumluluk doğrudan belediye veya il özel idare yetkilisinde olacak. Dünyanın 3 büyüğünden biri olan Asansör İstanbul 2015 başladı..

Asansör İstanbul 2015 Fuarı bugün başlıyor!

Asansör İstanbul 2015, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı törenle 26 Mart Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 28 ülkeden 440 firmanın yer aldığı fuarı, 73 ülkeden 28 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

AK Partili belediyelerin kanal yarışı!

‘Kanal İstanbul’un gündemde geniş yer bulmasının ardından Türkiye’de AK Partili belediyeler arasında adeta kanal yarışı başladı. Balıkesir ve Antalya belediyeleri de kanal projelerini devreye soktu.

Kanal İstanbul'un ölçümleme işlemleri başladı!

Erdoğan’ın talimatıyla güzergahı değiştirilen Kanal İstanbul Projesi için ölçümleme işlemlerine başladı. Kanalın geçeceği güzergah üzerinde yaşayanlar tedirgin... Köylüler doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalacak

Kale Endüstri Holding, ürünlerini 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi!

Türkiye’nin kilit ve çelik kapı sektöründe tartışmasız lider firması olan Kale Endüstri Holding, en son teknolojiyle üretilen ürünlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi.

MIPIM 2015'teki Yaşayan İstanbul Maketi ilgi görüyor!

Gayrimenkul fuarı MIPIM’de bu yıl ilk kez İstanbul özel bir çadırla tanıtıldı. Fuarın girişinde yer alan İstanbul Çadırı’da yatırımcılara mega projeler anlatıldı. En büyük ilgiyi ise Kanal İstanbul gördü.

Kanal İstanbul 2015 Haberi

Kanal İstanbul 2015

KÜÇÜKÇEKMECE ile Arnavutköy arasında inşa edilecek Kanal İstanbul’un güzerhahındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başkanlığın iştiraki Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş (BİMTAŞ) arasında yapılan protokolle, Bakanlık’tan İBB’ye devredildi.


İBB Meclisinin, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a protokol yetkisi verilmesine ilişkin Hukuk Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun müşterek raporuna, yıllardır Topbaş’a “İstanbul’un Ankara’dan yönetildiği” eleştirisi getiren CHP’liler red oyu verdi. Söz konusu alan, Bakanlar Kurulu Kararları uyarınca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenmişti. Protokole göre, projenin finansmanı Bakanlık tarafından...