03 / 05 / 2024

kanal istanbul bilim insanları

kanal istanbul bilim insanları

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, harcanacak 75 milyar TL'nin “ranta değil sorunların çözümüne” ayrılmasını istedi. İYİ Parti lideri Akşener, Kanal’ın bir intikam projesi olduğunu söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu da “Sesinizi yükseltmeyin” çağrısı yaptı.

Kanal İstanbul'daki adımlar ÇED raporu doğrultusunda atılacak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'daki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun, 200 bilim insanının desteğiyle hazırlandığını söyledi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Son zamanların gündem konusu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje için 202 bilim adamı, 52 farklı kurum ve kuruluşla atılması gereken adımları belirlediklerini kaydetti.

Kanal İstanbul, depremin şiddetini etkileyecek mi?

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. 

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Bilim insanları madde madde Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğini anlattı...

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in mega projesi mi?

İlk olarak 1994’te gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kanal İstanbul'u 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı adayı olan Necdet Özkan hazırladı, Bülent Ecevit de açıkladı. Bilim insanlarının Ecevit'i ikna etmesiyle proje rafa kaldırıldı.

TMMOB'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), “Kanal İstanbul Projesi’nde Bilim İnsanlarına Baskı Deşifre Oldu: Hukuksuzluğa Son, Proje İptal Edilmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması hazırladı.

İBB'den her yönüyle Kanal İstanbul kitabı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür A.Ş. tarafından çıkarılan Kanal İstanbul kitabı için 17 farklı disiplinden 29 bilim insanı çalışma yürüttü. Kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Seval Sözen ve Prof. Dr. Naci Görür üstlendi. 

Kanal İstanbul’a rakip! Dev baraj projesi!

Hollandalı bilim insanı Sjoerd Groeskamp, Kanal İstanbul’a rakip olan projesini tanıttı. Dev projede Fransa ile İngiltere ve İskoçya ile Norveç arasına iki adet baraj bulunuyor.

Kanal İstanbul deprem riskini artırır mı?

Türkiye'nin gündemi deprem... En çok tartışılan Kanal İstanbul da deprem ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul'un deprem riskinin artırıp artırmayacağını anlattı...

Kanal İstanbul, İstanbul'a ait verilecek her kararı etkileyecek!

Kanal İstanbul, sosyo-ekolojik alan ile çevre politikalarının iç içe olduğu bir proje. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul projesini bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgu ve sonuçlar kapsamında değerlendirdi...

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda bilim insanları, Kanal İstanbul'un depremi tetikleme ihtimalini konuştu...

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım', çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var" dedi...

kanal istanbul bilim insanları Haberi

kanal istanbul bilim insanları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çalıştayda son dönemin gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesi hakkında Millet İttifakı’nın liderleri önemli açıklamlarda bulundu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Kanal İstanbul Çalıştayı'nda  Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'u önemli proje uyarılarında bulundu. İşte gelen proje uyarıları:

Sinirini bozdunuz İstanbul'a ders verme eylemidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Kanal İstanbul'un 9 senedir üzerinde durulmuyordu, bugün niçin birden bire önümüze getirildi. Bunu anlamak mümkün değil. Herhangi bir bilim insanıyla tartışılmış mı? Hayır. 9 yıl boyunca uyutulmuş da niye bugün ortaya konmuş? Türkiye'ye büyük kazançlar sağlayacak mı? Hayır. İstanbulluyu ferahlatacak mı? Hayır. ‘Ecdat ecdat' diyenler açısından Fatih Sultan Mehmet'in emaneti açısından bırakılan vasiyete uygun mu? Hayır. Bunlar niye oluyor biliyor musunuz? 31 Mart'ta Ekrem Başkanı seçtiğiniz için. Beyefendinin sinirini...