09 / 05 / 2024

kanal istanbul bilimsel araştırmalar 2020

kanal istanbul bilimsel araştırmalar 2020

Kanal İstanbul Çok Disiplinli Değerlendirme isimli kitap ile Kanal İstanbul Çalıştayı kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Florya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul tepkisi!

Trabzon'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin hiçbir bilimsel ve akli tarafı olmadığını söyledi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

İBB'den Kanal İstanbul'la ilgili yeni internet sitesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Kanal İstanbul'la ilgili bir açıklama yaptı. İmamoğlu, yaptığı paylaşımda “Kanal İstanbul ile ilgili sadece bilimsel bilgiler mi edinmek istiyorsunuz? Bu siteyi sizin için hazırladık” dedi.

Kanal İstanbul'un etkilerine yönelik bilimsel çalışmalar mecliste!

Kanal İstanbul Projesinin etkilerine yönelik bilimsel çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul bilimsel değerlendirme kitabı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak 2020 tarihinde yapılan Kanal İstanbul Çalıştayı'nın raporunu kitap haline getirdi. Kanal İstanbul Projesinin etkileri açısından bilimsel olarak masaya yatırıldığı kitabın tanıtım toplantısı, yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak.

İstanbul halkının yüzde 65’i Kanal İstanbul'a karşı!

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının çoğunluğunun projeye karşı olduğunu belirtti, "Kamuoyunu görmezden gelen, bilimsel raporlara bu kadar görmezden gelen bir akla gerçekten şaşıyorum" dedi...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu bilimsel değil!

Jeofizik Mühendisi ve Sismoloji Doktoru olan Dr. Savaş Karabulut, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu değerlendirdi...

Kanal İstanbul Türkiye ve dünya için kazanç mı, kayıp mı?

Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul'la ilgili nihai kararların duygusallıktan ve hamasetten uzak bilimsel yöntemlerle verilmesi zorunludur. Umarım tüm taraflar ucuz, popülist polemiklerden kaçınarak sağduyu ile hareket ederler" diyor...

Kanal İstanbul için kaptanlar ne diyor?

Türkiye'nin son zamanlar sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesine dair herkes söz söylüyor, kimi savunurken kimi projenin İstanbul'u bitireceğini açık ve net bilimsel dayanaklarla ifade ediyor. Peki Kanal İstanbul için kaptanlar ne diyor?

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak, "Bütün bilimsel verileri, bütün dayanakları kendilerine anlatayım. Eminim ikna ederim” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul çağrısı!

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin "Davet etsinler, gelelim. Ben, bütün bilimsel verileri, bütün dayanakları kendilerine anlatayım. Eminim ikna ederim" dedi...

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna Prof. Saydam’ın yorumu: Bu rapor felakettir!

Prof. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan 1595 sayfalık ÇED raporunu, “Bu rapor bilimsel anlamda felakettir. İki denizi birleştiriyorlar bir tane Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan deniz bilimciye sormuyorlar'' sözleriyle değerlendirdi.

Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil, bilimsel hiçbir altyapısı yok" dedi...

kanal istanbul bilimsel araştırmalar 2020 Haberi

kanal istanbul bilimsel araştırmalar 2020

Kanal İstanbul Çok Disiplinli Değerlendirme isimli kitap ile Kanal İstanbul Çalıştayı kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Florya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı. İBB iştiraki KÜLTÜR A.Ş.’nin yayınladığı kitaplarla beraber Çalıştay yayınının İngilizce versiyonu ve İstanbullulara dağıtılmak üzere hazırlanan “25 Soruda Kanal İstanbul” isimli broşür de düzenlendi.

CAN AKIN ÇAĞLAR: “KANAL’A DESTEK VEREN TEK BİLİMSEL ÇALIŞMA YOK”

Törende konuşma yapan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, kitapların bugüne kadar yapılmış ilk bilimsel ve detaylı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Bu durum yayınlarımızın önemini daha da arttırıyor. 17 farklı bilim alanında 29 bilim insanı ve uzman, bilimsel verilere dayanarak Kanal İstanbul’un şehrimize yapacağı etkileri ortaya koymuştur. Kitapta bir kanalın oluşturabileceği her alandan çok önemli başlıklar ve çok ciddi tespitler...