02 / 05 / 2024

kanal istanbul devlet garantisi

kanal istanbul devlet garantisi

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Hikmet Sami Türk'ten Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul Projesini” gerçekleştirmek için adımlarını hızlı bir şekilde atacaklarını belirtti. Devlet, Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

Ali Öztunç’tan Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında son günlerde yeniden tartışma konusu Kanal İstanbul projesinin bir devlet projesi olmadığını dile getirdi.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili, "Kanal İstanbul için devlet projesi diye bir kavram uydurdular. Neymiş, 'devlet projesi' imiş. Hiç kimse bunu eleştiremezmiş. Devlet tek bir partinin değildir, Kanal İstanbul’u tabii ki eleştireceğiz" diye konuştu. 

Kanal İstanbul için veriler ne diyor?

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Devlet Projesi olarak uygulamaya konulan Kanal İstanbul Projesi aleyhine" afiş astığı için soruşturma başlattı. Ekrem İmamoğlu ise Kanal İstanbul'u devlet projesi olarak görmediğini belirtti. Peki veri ve uygulamalar ne diyor?

AYM'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili kararının gerekçesi açıklandı!

CHP, Yap-İşlet-Devlet modeline ilişkin yasaya eklenen ‘Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri’ ibaresinin iptal edilmesi talebiyle AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

Devlet Bahçeli Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kanal İstanbul'u birileri 'yapamazlar' diyor, öbürü 'yıkarım' diyor. Bana da kalan 'yakarım' oluyor" dedi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir. diye konuştu..

Yabancı gemiler, Kanal İstanbul'a neden daha fazla ödesin?

Eski Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Tez, Kanal İstanbul projesi hakkında "Montrö nedeniyle serbest geçiş hakkı olan yabancı gemiler neden ve nasıl daha fazla ücret ödeyecekleri kanala yönlendirilecekler?" dedi...

kanal istanbul devlet garantisi Haberi

kanal istanbul devlet garantisi

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklendi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; böylece Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Çelik, kararı Twitter hesabından paylaşım yaparak açıkkladı. 

Resmi Gazete'de yayıımlanan geçici madde ise şöyle:

"“GEÇİCİ MADDE 4 – 15/3/2020 tarihinden sonra ihalesi yapılmış ancak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte henüz uygulama sözleşmesi imzalanmamış, yurt dışından finanse edilmesi planlanan yap-işlet-devret projeleri kapsamında, 1l/A maddesi uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı özel bütçeli kamu idareleri tarafından imzalanacak borç üstlenim anlaşmalarına, ilgili idarenin borç üstlenim anlaşmasından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlayacak şekilde, 4749 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi ile 8/A maddesi hükümlerine tabi olmaksızın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı...