08 / 05 / 2024

Kanal İstanbul enerji kanalı

Kanal İstanbul enerji kanalı

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Kanal İstanbul’a özel fon çözümü!

Banka veya aracı kurumlar, projeler için finansman fonu kurabilecek. Buna göre Kanal İstanbul gibi altyapı, enerji, sanayi veya teknoloji yatırımlarını fonlamak amacıyla borçlanma araçları ihraç edilebilecek.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Boğaz sorunu Kanal İstanbul'la çözülecek!

BİLKENT Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (Bilkent EPAM) Direktörü Prof. Dr. Hakan Berument, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Berument, projenin gerekliliği hakkında açıklama yaptı.

Kanal İstanbul için enerji çalışmaları başladı!

BEDAŞ, Kanal İstanbul'un güzergahının belli olmasıyla birlikte proje için kurulacak şantiye ve kanal hattında enerji çalışmalarına başladı..

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Kanal İstanbul enerji kanalı Haberi

Kanal İstanbul enerji kanalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak kamuoyuna müjdelediği Kanal İstanbul projesi için çalışmalar sürüyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen projenin yenilenebilir enerji açısından da Türkiye’ye çağ atlatabileceği ortaya çıktı.

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Kanal İstanbul projesini ‘enerji kanalı’ haline getirmenin mümkün olduğunu belirterek, kanalın etrafında yapılacak enerji tarımı ve kurulacak rüzgar türbinleri ile güneş çiftlikleri, içine döşenecek nehir türbinleri sayesinde hem çok değerli bir enerji üretimi yapılabileceğine hem de dünyanın ilgi odağı haline geleceğini söyledi.


Enerji potansiyelini boşa harcamayalım


Kanal projesinin etrafında enerji üretimi için hazırlanacak fizibilite çalışmalarının büyük ölçüde olumlu çıkmasına kesin gözüyle baktığını söyleyen Kumbaroğlu, “Kanalın içinden su akacak da rüzgar esmeyecek mi?...