14 / 05 / 2024

kanal istanbul güvenli mi

kanal istanbul güvenli mi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Kanal İstanbul güzergahında 1.6 milyar TL’lik ihale yapılacak!

Kanal İstanbul güzergahında arka arkaya ihaleler yayımlanmaya da sürdürüyor. Buan göre, bu süreçin son örneği de projenin kalbi olarak nitelenen Dursunköy 3. Etap’ta kaydedildi. Bölgede altyapı imar yolları ve sanat yapıları için 1 milyar 675 milyon TL’lik bir ihale yayımlandığı duyuruldu.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede bulunan arazilere 1,1 milyar lira bedelle 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. Kanal İstanbul güzergâhındaki konut projeleri için peş peşe ihaleler gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

kanal istanbul güvenli mi Haberi

kanal istanbul güvenli mi

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak. Ülkemiz küresel ticaretten daha çok pay alacak. Kanal İstanbul, dünyayı Türkiye'ye bağlayacak" dedi.

Sputniknews'te yer alan habere göre Bakan Karaismailoğlu'ndan sonra açıklamalar yapan eski Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de hep böyle oluyor. Yapılıncaya kadar karşı çıkarlar ama sonunda da en önce onlar kullanırlar" dedi.

"Bu sadece İstanbul'un değil, bölgenin projesidir. İstanbul Boğazı'nı korumaya alacak bir projedir"şeklinde konuşan Binali Yıldırım, "Bugün Boğaz'dan 40 binden fazla gemi geçiyor. Taşınan malların çoğu patlayıcı, her biri bir bomba. Biz diyoruz ki, emniyetli bir su yolu yapalım, tarih ve kültür şehrinin Boğaz'ı İstanbul'a kalsın. Bu proje bu...