02 / 05 / 2024

kanal istanbul kaynağıyla neler yapılır

kanal istanbul kaynağıyla neler yapılır

Kanal İstanbul'un 2019 verilerine göre 75 milyar TL'ye mal olacağı öngörülüyor. Fakat İBB'ye göre maliyetler 540 milyar TL'ye çıktı. Peki bu kaynakla neler yapılabilir? İşte detaylar...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Mahkemenin dur kararıyla planlar değişti! 

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

Kanal İstanbul manzaralı olduğu iddia edilen evler satışa sunuldu!

Bazı internet sitelerinde İngilizce ve Arapça şekilde Türkiye’den ‘vatandaşlık garantili’ konutların pazarlaması yapılıyor. Bu siteler aracılığıyla Kanal İstanbul manzaralı olduğu ileri sürülen projelere de yer veriliyor. 

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Muş'tan Kanal İstanbul açıklaması!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, son zamanlarda sürekli gündeme gelen Kanal İstanbul projesi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesi 7 maddede tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde "çılgın proje" şeklinde nitelendirilerek Kanal İstanbul projesi duyuruldu. Bugün temeli atılacak Kanal İstanbul projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 7 maddede Kanal İstanbul projesi tüm detaylarıyla.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

kanal istanbul kaynağıyla neler yapılır Haberi

kanal istanbul kaynağıyla neler yapılır

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'la Montrö Sözleşmesi ilişkisini ve Kanal İstanbul'a ayrılacak kaynakla yapılabilecekleri kaleme aldı. 

İşte İsmail Saymaz'ın 'Montrö magazine düştü' başlıklı yazısı...

Montrö Antlaşması'nın tartışmaya açılmasına ve TSK'daki tarikat örgütlenmesine itiraz eden bir duyurudan ötürü 10 emekli amiralin gözaltında beşinci güne uyandığı saatte emekli süperstar Hakan Ural, Kanal İstanbul ve Montrö hakkında konuşuyordu.

Ural, yorumcusu olduğu üçüncü sayfa ve magazin ağırlıklı TV programında Boğazlar meselesini masaya yatırırken; karşısındaki çıtıpıtı spiker ise “Üç binden gelinen nokta zaten bence her şeyi açıklıyor” diyerek, emekli süperstara hak veriyordu. 

YABANCI GEMİLER VIZIR VIZIR GEÇMİYOR

Ural, masaya elini vura vura Montrö'den ötürü yabancı savaş gemilerinin Boğaz'dan vızır vızır geçtiğini öne sürüyor. Şöyle diyor, Ural:

“Kanal İstanbul'u kim istemez. Amerika istemez. Kanal...