08 / 05 / 2024

Kanal İstanbul marmara denizi

Kanal İstanbul marmara denizi

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Kanal İstanbul'la Marmara Denizi ölecek mi?

Deniz Bilimci Prof. Dr. Şükrü Beşiktepe, Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktepe, "Marmara Denizi İzmit Körfezi gibi olacak. Yani kirlenecek, kötü kokacak. Kıyı yaşamı bitecek" dedi...

Kanal İstanbul manzaralı dev projede düğmeye basıldı!

Uzun zamandır gündemde olan ve tartışmalar yaratan Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, projenin Marmara Denizi’nden giriş bölgesinde, Emlak Konut GYO'nun hayata geçireceği 5.785 konuttan ve 437 ticari üniteden meydana gelen konut projesinde düğmeye basıldı. 

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kanal İstanbul'dan yıllık 8 milyar dolarlık gelir elde edilecek!

Marmara Üni. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve önemiyle ilgili konuştu. Bozdoğan, Kanal İstanbul'un bir entegre ekonomik kalkınma projesi olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, çok konuşulan Kanal İstanbul projesiyle ilgili yanlış bilinen doğruları anlattı...

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve gündemde tartışmalara neden olan müsilaj (deniz salyası) kabusu konusunun değerlendirildiği etkinlikte Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, tarafından İstanbul'da çözülmesi gereken durumlarla ilgili bir rapor hazırladı. Kanal İstanbul projesine de değinilen raporda, Marmara Denizi'nde yaşanılan kirlilikle ilgili de açıklamalar yapıldı.

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin tarihe damga vuracağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

126 emekli büyükelçi bir araya gelerek Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada Kanal İstanbul'un Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açılacağı belirtilerek projeden vazgeçilmesi gerektiği bildirildi. 

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul’u yapacaklarını belirterek “Bu projeyi biz Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi de hayran hayran gelip yerinde izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi” diye konuştu.

Kanal İstanbul marmara denizi Haberi

Kanal İstanbul marmara denizi

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Kanal İstanbul projesi hakkında gazetecilerle konuştu. Hüseyin Alan Kanal İstanbul'un yapılması halinde Marmara Denizi kıyısındaki tüm sahilleri su basacağını belirtti.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Kanal İstanbul yapılırsa Marmara’da sahil kalmayacağını belirten Hüseyin Alan, fay hattı üzerindeki 100 bin konutun ilk depremde yıkılacağına dikkat çekti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki kot farkı sebebiyle Kanal İstanbul'un yapılması halinde Marmara Denizi kıyısındaki tüm sahilleri su basacağını, plajların da yok olacağını belirtti. Alan, ülke genelinde 100 bin binanın doğrudan fay hattının üzerinde olduğunu, ilk depremde hepsinin yıkıma uğrayacağını söyleyerek, “Bu binalarda güçlendirme işe yaramaz, boşaltılmalı” dedi. Alan, Ankara-İstanbul hızlı tren hattı ile otobanın fay hattı üzerine denk geldiğini, İzmir-Ankara hızlı tren...