06 / 05 / 2024

kanal istanbul olumsuz etkileri

kanal istanbul olumsuz etkileri

Prof. Dr. Cemal Saydam, “Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada biriken organik atığı da Marmara’ya getirir. Bu gelince etraf çürük yumurta gibi kokar, diyerek, bu kokunun erkeklik üreme hormonu üzerinde bile yüzde 20-30 oranında olumsuz etkileri olacağını ve "erkekliği öldüreceğini" söyledi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da da ne yazık ki inşa edilmek istenen bir beton kanal var. Bu kanal 16 milyon insanın hayatını olumsuz şekilde, negatif şekilde etkileyecek büyük bir tehdit ve ihanettir." dedi.

Kanal İstanbul için ilginç tespit!

Prof. Dr. Cemal Saydam, “Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada biriken organik atığı da Marmara’ya getirir. Bu gelince etraf çürük yumurta gibi kokar, diyerek, bu kokunun erkeklik üreme hormonu üzerinde bile yüzde 20-30 oranında olumsuz etkileri olacağını ve "erkekliği öldüreceğini" söyledi.

Kanal İstanbul istihdamı olumsuz mu etkileyecek?

Kanal İstanbul Çalıştayı’nda açıklamalar yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayfer Bartu Candan, Kanal İstanbul'la birlikte çiftçinin geçim kaynağının elinden alınacağını söyledi. Bartu, bu durumun raporlarda da belgelendiğini vurguladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

İBB’nin Kanal İstanbul raporu: İklimi de coğrafyayı da değiştirecek!

İBB, Kanal İstanbul projesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu. Raporda Kanal İstanbul projesinin, kente yapacağı olumsuz etkiler yer aldı.

DHMİ’nin Kanal İstanbul görüşü değişti mi?

Kanal İstanbul projesinin ÇED sürecinde İstanbul Havalimanı’nın kullanılamaz hale geleceğini bildiren DHMİ’nin olumsuz görüşünün sehven yazıldığı gerekçesiyle iki haftada değiştirildiği ortaya çıktı.

Kanal İstanbul'da tsunami tehlikesi yok!

Kanal İstanbul'da, yap-işlet-devret ile kamu özel iş birliği, diğer alternatifler dahil olmak üzere karma modeller değerlendirilecek. Projede  çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ön raporda, tsunamiyle ilgili olumsuz bir etkinin olmayacağı açıklandı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

kanal istanbul olumsuz etkileri Haberi

kanal istanbul olumsuz etkileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ‘Kanal İstanbul Çalıştayı'nda “Çevresel Boyut, Su ve Ekoloji” oturumu yapıldı. Sözcü'de yer alan habere göre, yapılan oturumda akademisyenler ve meslek odaları temsilcileri konuyu farklı açılardan ele aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Kanal İstanbul Çalıştayı” kapsamında yapılan “Çevresel Boyut, Su ve Ekoloji” oturumunda ortaya çıkan genel fikir, Kanal İstanbu projesinin yapılması halinde İstanbul'un deniz, orman ve su konusunda geri dönüşü mümkün olmayan zararlar göreceği şeklinde oldu.

CEMAL SAYDAM: KANAL İSTANBUL ERKEKLİĞİ ÖLDÜRÜR

Oturumda açıklamalar yapan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam ise ilginç bir tespit yaptı.

Cemal Saydam, “Kanal, iki barajın üzerinden geçiyor. Burada yıllarca biriken organik atığı da Marmara'ya getirir. Bu gelince oksijen de gelmeyeceği için etraf çürük yumurta gibi kokar, Marmara da kalmaz” diyerek, bu...