06 / 05 / 2024

Kanal İstanbul yabancıya konut satışı

Kanal İstanbul yabancıya konut satışı

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

İstanbul’da yabancı sayısı 10 kat arttı! Megakentte 2.5 milyon yabancı yaşıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ’nin su tüketim verilerine göre kentte yaklaşık 2.5 milyon yabancı yaşadığını duyurdu. İşte detaylar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya satılan her 2 konuttan birisi İstanbul’da!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye genelinde yabancıya satılan her 2 konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini ve bu talebi gören gayrimenkul geliştiricilerinin pazarlama çalışmalarını yabancı müşteri pazarına çevirdiğini değerlendirdi....

İstanbul ve Antalya yabancıya konut satışının 3'te 2'sini sırtladı!

TÜİK'in verilerine göre, İstanbul ve Antalya, yabancıya konut satışını sırtlamaya devam ederken, bu yılın ocak-ekim döneminde 31 bin 423 adet konut satıldı.

Yabancıya konut satışı Ekim ayında yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ekim ayında yabancıya konut satışı yüzde 23,1 arttı. Açıklanan verilere göre yabancıların konut alımında tercih ettiği bölgeler İstanbul ve Antalya oldu.

Yabancıya konut satışı yüzde 26.1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında yabancıya konut satışı yüzde 26.1 arttı. Açıklanan verilere göre yabancıların konut alımında tercih ettiği bölgeler İstanbul ve Antalya oldu.

Yabancıya konut satışını İstanbul ve Antalya sırtladı!

Yabancıya konut satışı 2019’da artış gösterdi. Bu artışın 2020 yılında da devam edeceği hedefleniyor. Yabancıya konut satışını 2019’da İstanbul ve Antalya taşırken Türkiye geneli satışı gerçekleştirilen toplamda 45 bin 483 konuttan yüzde 66'sı (29 bin 808) bu iki ilden gerçekleşti.

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

Yabancıya konut satışları artarak devam edecek!

TÜİK 2019 Mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Eş Başkanı Akkuş, "Yabancıya konut satışlarının 2019 boyunca artarak süreceğini söyleyebiliriz" dedi...

Kanal İstanbul yabancıya konut satışı Haberi

Kanal İstanbul yabancıya konut satışı


Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre haberine göre, Türkiye’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen rekor konut satışını sürpriz olarak görmediklerini belirten İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ucuz konut üretilmesi halinde ve imar durumunun alınmasının müktesep hak (kazanılmış hakların korunması) olması durumunda konut satışlarının artarak devam edeceğini açıkladı.


Kanal İstanbul’un hem yabancı hem de iç satışta patlama yaşatabileceğini açıklayan Nazmi Durbakayım, “2018 yılında Kanal İstanbul’un imar durumu belli olup projeler tasdik edilebilir noktaya gelirse, yabancıya satışta patlama yaşanır” dedi. 

KONUTDER Başkanı Altan Elmas da konuyla ilgili olarak, sektörün 2018 yılında yabancıya 10 milyar dolarlık bir satış hedeflediğini belirtti.


Türkiye genelinde 2017 yılında 1 milyon 409 bin 314 konut satıldı. Diğer bir deyişle geçen sene Türkiye genelinde saatte ortalama 160 konut...