03 / 05 / 2024

Kanal İstanbul yatırım

Kanal İstanbul yatırım

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul güzergahı prim potansiyeli taşıyor mu?

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahı geçtiğimiz Ocak ayında açıklandı. Peki Kanal güzergahı yeni yatırım için prim potansiyeli taşıyor mu?

Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 sene önce duyurduğu 'çılgın proje' Kanal İstanbul'a 2024 yatırım programında 10 bin TL ödenek ayrıldığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine yatırım yapacak firmalara ödemelerin yapılmayacağını dile getirmişti. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz konuyla ilgili değerlendirmede bulu

Goldstein İstanbul Yatırım Projelendirme Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Goldstein İstanbul Yatırım Projelendirme Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mari Kler Dochoda tarafından kuruldu.

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Adil Erkoç tarafından kuruldu. 

İstanbul Yatırım Ajansı kuruluyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında olan 'İstanbul Yatırım Ajansı' hayata geçiriliyor. İstanbul ve Türkiye'nin ekonomik, insani kalkınmasını mümkün kılacak çalışmalar yapılmasının amaçlandığı projenin lansmanı 17 Şubat'ta yapılacak...

Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un maliyeti merak ediliyor. Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Rest İstanbul Yatırım Emlak İnşaat Danışmanlık Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rest İstanbul Yatırım Emlak İnşaat Danışmanlık Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Eren Cansın Albayrak ve Lyudmyla Tufan ortaklığında kuruldu. 

Hasanoğlu'ndan Kanal İstanbul bölgesine 100 milyonluk yatırım!

Hasanoğlu İnşaat, 45 kilometrelik Kanal İstanbul güzergahında 100 milyon TL’lik yatırım yaptı. 

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2023'e giden yolda Türkiye, 2018 planlarını masaya koydu. Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre, yıl içindeki en büyük hedef, kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak. Bu başlığı, merakla beklenen üçüncü havalimanı açılışı ile Kanal İstanbul'un temelinin atılması izleyecek.

Vega İstanbul Yatırım Ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Vega İstanbul Yatırım Ve Mühendislik Anonim Şirketi Abdulsamet Temel ve Bayram Aydın ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İşte gayrimenkul yatırımı için tüyolar!

Posta Gazetesi Gazetesi'nde yer alan habere göre gayrimenkul yatırımının tüyoları anlatıldı. Kanal İstanbul projesi arsa fiyatlarını artırdığı gibi Göktürk ve Kemerburgaz'da yatırım için uygun bölgeler olarak görüldü.

Ritim İstanbul: Yatırımınızı 5'e katlamanın yolu!

"Ritim İstanbul: Yatırımınızı 5'e katlamanın yolu" sloganıyla tanıtılan projenin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. İstanbul Maltepe'de inşa edilen projede nakitte yüzde 12 indirim uygulanıyor.

Kanal İstanbul yatırım Haberi

Kanal İstanbul yatırım

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kanal İstanbul’un finansman hesaplarını kaleme aldı.

İşte Çiğdem Toker'in 'Kanal İstanbul’un finansman hesapları ve KÖİ' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığı'nın Çınar Mühendislik ve Müşavirlik firmasına hazırlattığı Sosyal Etki Değerlendirmesi (SED) raporuna haftaya devam edeceğiz. 

★★★

Bugün projenin yatırım ile finansmanı konusunda yapılan çalışmadan önemli başlıklar paylaşacağım. Geçen hafta konuya kısaca değinerek, projenin yatırım finansmanına ilişkin senaryolarda, Uzakdoğu seçeneği üzerinde çalışıldığını belirttim.

Biraz daha ayrıntı aktaracağım. Yeni ayrıntıların kaynağının; devletin kayıtlarına girmiş ve toplamda binlerce sayfaya ulaşan fizibilite raporu, ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık bir “yönetici özeti” olduğunu belirteyim. Eğer son zamanlarda bir “güncelleme” yapılmadıysa; Kanal İstanbul projesi için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı analiz edilerek toplamda 21.06 milyar dolar...