29 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun tam yeri

Kanal İstanbulun tam yeri

Kanal İstanbul projesi için ihale sürecinin önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor. Karadeniz ve Marmara'nın yapay bir boğazla bağlanacağı proje için Çinli, İtalyan ve Rus firmalarla ön görüşmeler yapıldı

'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası düzenlenecek! Tam 8 kanal yayınlayacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 15 Şubat'ta sekiz Türk ulusal televizyon kanalı depremzedelere yardım için yayın yapacak.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

Kanal İstanbul'da çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin son durumu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları tam gaz! 

Çılgın proje Kanal İstanbul için açıklamalar ardarda geliyor. Peki Kanal İstanbul projesinin çalışmalarında son durum ne? İşte çılgın projede son durum...

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili, "İhale için talipli olan çok var, çok farklı ülkeler var. 2021'de Kanal İstanbul için önemli ilerlemeler olacak" demişti. Peki, Kanal İstanbul'la hangi çalışmalar yürütülüyor, beklentiler neler?

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

50 soruda Kanal İstanbul!

Kanal İstanbul projesinin sitesi açıldı ve cevapsız kalan bir çok soru cevabını buldu. Kanal İstanbul projesinin amacı nedir? Kanal İstanbul’un lokasyonu tam olarak  neresidir? Kanal İstanbul kaç yıl sürecek? Kanal İstanbul’un inşaat maliyeti nedir? İşte 50 soruda Kanal İstanbul...

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Seçim sonucu Kanal İstanbul'u etkiler mi?

Ulaştırma Bakanı Turhan, mega projelere tam gaz devam edeceklerini, Kanal İstanbul ilgili tüm kurum ve kuruluşların katkısıyla yapılacağını söyledi.

Kanal İstanbul'a YİD modeli düzenlemesinin tam metni!

İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Kanal İstanbul projesi ile ilgili düzenleme yer aldı..

Kanal Edirne Projesi tam gaz sürüyor!

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbulun tam yeri Haberi

Kanal İstanbulun tam yeri


İstanbul’un büyük kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul Projesi için önümüzdeki aylarda ihale süreci başlayacak. 10 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı. Karadeniz ve Marmara’nın yapay bir boğazla bağlanacağı projeyle yerli ve yabancı birçok şirket ilgilenirken, Çinli, İtalyan ve Rus firmalarla ön görüşmeler yapıldı. Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul Projesi’nde geri sayım başlıyor. 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan projede fizibilite hazırlıkları tamamlanırken, ihale sürecinin önümüzdeki aylarda başlaması planlanıyor. 10 milyar dolara mal olacak Kanal İstanbul’un 25 metre derinliğinde ve 150 metre genişliğinde olması planlanıyor. 5.5 milyar TL olarak hesaplanan inşaat işleri kapsamında İstanbul Boğazı ile Silivri arasındaki doğu-batı ekseninde, projeyle çakışacak en az 5 otoyolu, karayolu ve demiryolunun deplase edilmesi...