05 / 05 / 2024

Kandiber Kalesi turizm

Kandiber Kalesi turizm

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan Kandiber Kalesi restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.

Kandiber Kalesi turizm Haberi

Kandiber Kalesi turizm

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş bulunan kalenin restorasyon çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini söyledi. Çalışmaların sona çalışmaların ermesiyle ilçe turizmine önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden ilçe turizmine Karataş, "Şu anda kaleye ulaşımı kolaylaştıracak yürüyüş yolları aslına uygun olarak Anıtlar Kurulunun onay verdiği malzemelerle onarılıyor.


Aynı çalışmanın devamında ise seyir teraslan ve aydınlatma çalışması yapılacak" diye konuştu. "Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız, yıllardır gezemedikleri kaleye kolaylıkla çıkabilecekler" diyen Karataş, seyir teraslarından tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak ile Osmancık'ın diğer güzelliklerinin gözler önüne serileceğine dikkati çekti. Karataş, projenin ikinci etabında da kale surlarının onarılacağını sözlerine...