29 / 04 / 2024

Kandiber Kalesi turizme kazandırılıyor

Kandiber Kalesi turizme kazandırılıyor

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Diyarbakır Zerzevan Kalesi turizme kazandırılıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yapım çalışmaları devam eden Zerzevan Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Hereke Kalesi 2018’de tamam!

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Başkan Baran, 2018’de kalenin turizme açılacağını dile getirdi.

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Trabzon Kalecik Kalesi turizme kazandırılacak!

Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde yer alan Kalecik Kalesi yenilenecek. Turizme kazandırılacak kalenin ihalesi 15 gün içerisinde gerçekleşecek.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Kandiber Kalesi turizme kazandırılıyor Haberi

Kandiber Kalesi turizme kazandırılıyor

Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.


Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 7 bin yıllık bir geçmişi bulunan kalenin restorasyon çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini söyledi.


Çalışmaların sona ermesiyle ilçe turizmine önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden Karataş, "Şu anda kaleye ulaşımı kolaylaştıracak yürüyüş yolları aslına uygun olarak Anıtlar Kurulunun onay verdiği malzemelerle onarılıyor. Aynı çalışmanın devamında ise seyir terasları ve aydınlatma çalışması yapılacak" diye konuştu.


"Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız, yıllardır gezemedikleri kaleye kolaylıkla çıkabilecekler" diyen Karataş, seyir teraslarından tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak ile Osmancık’ın diğer güzelliklerinin gözler önüne serileceğine dikkati çekti. 


Karataş, projenin ikinci etabında...