12 / 05 / 2024

kankınma bakanlığı

kankınma bakanlığı

Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 12 bin 676 projeye hibe desteği verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlanacak.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni ödeme müjdesi! Karşılıksız 250 bin TL verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma destekleri kapsamında üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişilere 250 liraya kadar destek vereceğini duyurdu.

Aile Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi daha! Bakan Yanık’tan ardı ardına müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ödenen aile destek parası ödemeleri binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. 12 ay boyunca devam edecek olan Aile yardım ödemeleri eğitim, sağlık, barınma ve gıda gibi çeşitli konuları kapsıyor.

Aile Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! Evinde eşyası olmayanlara 5 bin TL eşya parası verilecek! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve maddi konularda mağduriyet yaşamalarını engellemek için sağladığı desteklerden barınma yardımı ve eşya desteği olarak 5 bin lira TL ödeme yapıyor.

Tarım Bakanlığı açıkladı! Hayvansal üretim yapan aile işletmelerine hibe desteği!

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini Kırsal Kalkınma Desteklenmesi Programına dahil ettiğini açıkladı. İşte detaylar...

kankınma bakanlığı Haberi

kankınma bakanlığı

Kalkınma Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan ve 2014-2023 dönemini kapsayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda metropollerin küresel rekabet gücü artırılacak.


Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana-Mersin metropol ve metropol potansiyeli olan şehirler olarak değerlendiriliyor.


Metropol alanlara yönelik politikanın temel amacını, "metropollerin nitelikli mal ve ihtisaslaşmış hizmet üretme, Ar-Ge ve yenilikçilik, yüksek kalitede yaşam ve çalışma imkanları sunma kapasiteleri ile verimlilik düzeyinin yükseltilmesi suretiyle küresel rekabet gücünü artırmak" oluşturuyor.


Strateji doğrultusunda, İstanbul, Ankara, İzmir’e ilave olarak Bursa ile Adana-Mersin’in metropol özellikleri desteklenecek. Adana-Mersin’in, Gaziantep ve İskenderun gibi önemli merkezlerle bütünleşmesi, Doğu Akdeniz Havzası'nda yeni bir çekim alanı oluşturarak ülke genelinde yerleşim sisteminin daha dengeli hale gelmesine çalışılacak.


Metropollere yönelik programlarda, öncelikle tarım ve su havzaları olmak üzere çevreye duyarlılık gözetilecek, gereksiz kentsel arsa üretimine gidilmeyecek. Belediyeler,...