06 / 05 / 2024

Kapadokya küçük otelleri

Kapadokya küçük otelleri

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor!

Misafirini iyi anlayan, onlarla doğru iletişim kuran, kişiye yönelik üstün nitelikli hizmet veren küçük oteller, Kapadokya’da da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor.

Kapadokya'da 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir Göreme'de yer alan turistik oteli kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 4 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

2021'de tatil trendleri değişti. Otelleri odaklarından çıkaran yerli turistler, kiralık villaları, çadır ve karavan tatillerine yöneldi. Bu tatil seçeneklerinde de fiyatlar tavan yaptı.

Yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Pandemi nedeniyle otelleri tercih etmek istemeyen vatandaşlar yazlık evlere yönelmeye başladı. Peki, yazlık ev alırken nelere dikkat edilmeli. İşte yazlık ev yatırımın püf noktaları...

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Kapadokya'da 25 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya'da, doğal ve arkeolojik sit alanı içinde hayata geçirilen 25 yapının daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Kapadokya'da peribacalarının yakınındaki yapılar yıkılıyor!

Nevşehir Görkündere Vadisi'nde, peribacasına bitişik kahvaltı salonu olarak hizmet veren iş yeri yıkıldı.

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Valiliğimiz ve belediyemizle iş birliği yapmak suretiyle Kapadokya'daki bütün kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Kapadokya küçük otelleri Haberi

Kapadokya küçük otelleri

 

Küçük Oteller Derneği Araştırma ve Proje grubu yapmış olduğu açıklamada "Ortalama 12 odalı bir küçük otelin, yıllık verdiği komisyon tutarı yaklaşık 23.000 TL. Her bir otelin en az 3-4 farklı online rezervasyon kanalı ile çalıştığı düşünülürse, bu rakamların çok daha yüksek seviyelerde olduğu söylenebilir. Küçük ölçekli işletmeler için bu rakamlar önemli tutarlar. Elbette, bu kanallar bizim için önemli paydaşlar. Fakat, yaratılan değer karşılığı komisyon tutarlarının belirlenmesi gerek. Avrupa'da bu oranlar çok daha düşük seviyelerdedir. Ayrıca, otellerin bu sitelere "En düşük fiyat" garantisi vermeye zorlanması da tartışılmalıdır" dedi.

2 farklı tahmin modeli kullanılarak modellenen ve toplam 247 küçük otelin doluluk oranı, ilgili online kanal ile çalışma oranı, toplam oda sayısı ve oda satış fiyatları birer değişken olarak alındı. Online rezervasyon sitelerinin...