01 / 05 / 2024

kapadokyada yerlatışehir olan ev

kapadokyada yerlatışehir olan ev

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu ilçesinde, Demir kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkardı.

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Kayseri’yi akıllı şehir teknolojisi uygulamalarıyla daha ileriye taşıyacağız!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada marka şehir olan Kayseri’yi akıllı şehir teknolojisi uygulamalarıyla daha ileriye taşıyacaklarını dile getirdi.

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

Fatih'e yakışmayan inşaat yükseliyor!

İstanbul gibi dünyanın gözbebeği kadim şehir olan Fatih'te modern yapı yükselmeye başladı. Süleymaniye, Şehzadebaşı ve Vezneciler’in merkezinde tarihî ahşap eski evleri kapatan yapının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Başakşehir en fazla metro ağı olan ilçe olacak!

Başakşehir Belediye Başkanı ve AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Kartoğlu, ''Ulaşım olarak da kesişen noktadayız. Yeni yatırımlar ile birlikte en fazla metro ağı olan ilçe olacağız” dedi.

Trabzon'da imar çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir olan 14 ilden, imar yönünden bizim kadar çalışma yapmış olan başka bir şehir yok'' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş yatırımlarında son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl ile kardeş şehir olan Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Avrupa'nın en uzun şehri: İstanbul!

Dünyada en fazla gökdelene sahip 24'üncü şehir olan İstanbul aynı zamanda Avrupa'nın en uzun şehri. Yeni projelerle İstanbul, bir kaç yıl içerisinde ilk 15'te yer alacak.

Dedeman Tokat açılış için gün sayıyor!

Tarihi, kültürü, ticari konumu, misafirperver halkı ile Anadolu’da önemli bir şehir olan Tokat’ta çok yakında hizmete girecek olan Dedeman Tokat Oteli’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Microsoft, Skype'ın Londra ofisini kapatıyor!

Microsoft, iletişim firmasının Microsoft tarafından 2011 yılında satın alınmadan önce asıl olarak 2003 yılında kurulduğu şehir olan Londra'daki Skype ofisini kapatma kararını almış durumda.

kapadokyada yerlatışehir olan ev Haberi

kapadokyada yerlatışehir olan ev

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu ilçesinde, Veli (55) ve Durmuş Ali Demir (53) kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkarttı.


İlçede çiftçilikle uğraşan Durmuş Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayramlı Mahallesi'ndeki satmak istedikleri arsa ve evin dedelerinden miras kaldığını, paraya ihtiyaçları olduğu için satmaya karar verdiklerini söyledi.


Derinkuyu Yer Altı Şehri ile bağlantısı var

Satılığa çıkarttıkları evi alacak kişinin evle bağlantılı tarihi yer altı şehrinin de sahibi olacağını aktaran Demir, "Burası 30 metre derinliğinde 75 metre uzunluğunda bir yer altı şehri ve evin de bir parçası. Derinkuyu yer altı şehrine de bağlantısı var ancak zamanla yaşanan çökmeler nedeniyle bağlantı yolu kapalı. İçerisindeki kilisede sütunlar, mermerler ve işaretler mevcut” diye...