29 / 04 / 2024

kapalı maraş açılıyor mu

kapalı maraş açılıyor mu

KKTC’nin 1974’ten beri kapalı olan Maraş kenti yerleşim ve imara bugün açılıyor. Türk müteahhitler bölgenin yeniden inşasında bulunma planları yaparken, hukuki zeminin oluşturulmasını ve uygulama modelinin de belli olmasını bekliyor.

Türkiye Barolar Birliği: Kapalı Maraş, KKTC'ye aittir! 

TBB, Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı'nın sonuç bildirisini yayınladı. Bildirgede, "Kapalı Maraş Gazimağusa kentinin bir parçası olan yerleşim yeridir. Burada egemenlik ve toprak KKTC'ye aittir" denildi... 

Tugay Uluçevik: Maraş konusunda titiz bir hazırlık yapılmalı! 

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, kapalı Maraş'ın açılması konusunda açıklamalarda bulundu. Uluçevik, "KKTC hükümeti, Maraş’tan ne şekilde faydalanılacağını araştırmaktadır. Çünkü Maraş’ta büyük bir ekonomik değer vardır" dedi...

Kapalı Maraş yerleşime açılacak! 

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ı adım adım hayata yeniden döndürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş'ın envanter çalışmaları tamamlanınca yeniden yerleşime açılması planlanıyor. 

Maraş'ın tapusu KKTC ve Ankara'da!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ankara'nın elinde Maraş'a ait tapu var. Yeniden yerleşime açılacak olan Maraş'ın Osmanlı vakıflarına ait olduğu uzmanlarca tescillendi. 

Egeli turizmcilerden Maraş'a yatırım planı! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar Maraş'ın yeniden turizme kazandırılması amacıyla Türk turizmcilere yaptığı çağrı karşılık buldu.Egeli turizmciler, hazır olduklarını, yapılacak anlaşmalar sonrası bölgede konaklama tesislerini hizmete sokabileceklerini ifade etti.

Türk yatırımcılara Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlıyor! 

Kapalı Maraş'a yönelik açılımın çok önemli olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara "Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlamıştır. Maraş'ta önemli gelişmeler olacak. Türk yatırımcılar ona göre projeler geliştirmeli" çağrısı yaptı.

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Hatay ve Malatya'nın ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve bu nedenle okullar 49 gün boyunca kapalı kaldı. Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı toplantısında uzman ekiplerin çalışması sonrasında bir sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapalı Maraş'ın, Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde pazarlık unsuru olmaktan çıkarılması gerektiği" işaret edildi...

Abdulhamit Gül: Kapalı Maraş'taki araziler vakıf malıdır!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantı düzenlendi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, toplantıda açıklamalarda bulundu...

Fuat Oktay'dan flaş 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Maraş bölgesi açılımıyla ilgili konuştu.

AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019?

Vatandaşların bayram dönemlerinde en çok merak ettiği konulardan biri de AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019 sorusu. Peki AVM'ler bayramda açık mı 2019, AVM'ler bayramda açık mı kapalı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Denizli İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu açılıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7 kapalı yüzme havuzu projesinden biri olan İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi yarın açılıyor.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Aydın Fatih Kapalı Pazaryeri hizmete açılıyor!

Aydın'da daha önce kömür deposu olarak kullanılan Fatih Kapalı Pazaryeri'ni Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, pazar yeri olarak yeniden hizmete açılıyor.

Bandırma Kapalı Pazaryeri açılıyor!

Bandırma Belediyesi tarafından Bandırma'nın yılardır özlemini duyduğu kapalı pazar yerinin açılışına sayılı günler kaldı.

kapalı maraş açılıyor mu Haberi

kapalı maraş açılıyor mu

Son günlerde hareketli günlere ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bu yana kapalı olan ‘hayalet kent’ Maraş’ı bugün yerleşime ve imara açarak, ‘turizmin başkenti’ haline getirmek için hazırlanıyor. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; KKTC’nin 46 yıldır kapalı olan Maraş’ı yeniden açma çalışmaları Türk müteahhitleri de heyecenalandırdı. Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmaları da bölgedeki binaların dönüşümünde yer almaya hazır olduklarını belirtirken, Türkiye’nin kararını beklediklerini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, şirket olarak Maraş bölgesiyle ilgili yapılacak ihalelere katılmaya hazır olduklarını dile getirdi. “Bölgede yapılacak yatırımlarla uluslararası standartlarda projeler yapılacak. Maraş ve Kıbrıs’ın çehresi değişecek” diyen Durbakayım, “Çalışmalarda mevcudu koruyarak eskiye dönük otellerde yenileme yapılabilir” diye konuştu. Fakat şu ana...