16 / 05 / 2024

Kapalı Maraş mülk satışı

Kapalı Maraş mülk satışı

Türk tarafının yönetiminde açılması için çalışmalar gerçekleştiren Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına, 'İsteyen mülklerine yerleşebilecek, dönmek istemeyen satabilecek' çağrısında bulundu.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Fuat Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıl sonra bir bölümü halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Kapalı Maraş'ın açılması için son aşamaya gelindi!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ın KKTC yönetimi altında açılması politikasının oluşturulan bir komisyonla ilerlediğini ve son aşamaya gelindiğinden bahsetti.

Devre mülk mağdurlarına özel yasa talebi! 

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, en az 700 bin kişinin mağdur halde olduğu devre mülk sistemi için özel yasa çıkarılması yönünde açıklamalarda bulundu...

Kapalı Maraş yıl sonuna açılabilir!

(KKTC) iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın yıl sonuna kadar açılabileceğini söyledi.

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiası!

Yalova'da devre mülk satın alacaklarını dolandırdıklarını söyleyen 21 kişi gözaltına alındı. Devre mülklerin satışının yapıldığı örgütle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş için yasal düzenlemeler ve teknik çalışmalar başlayacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Ucuza mülk sahibi olmak isteyenlere icradan satılık fırsatlar!

Basın İlan Kurumu tarafından icra ilanları yayınlanıyor. Ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanları araştırıyor. İşte icradan satılık fırsatlar...

Kapalı Maraş mülk satışı Haberi

Kapalı Maraş mülk satışı

Kapalı Maraş açılımının Ankara'dan büyük destek gördüğünü kaydeden Başbakan Tatar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Kapalı Maraş’a ilişkin davalar açıldığını, çünkü bölgenin kapalı olması nedeniyle eski sahiplerinin mallarına gidemediğini ifade etti.

YENİ BİR YAŞAM ALANI

Başbakan Tatar, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Bu nedenle tazminat isteniyor. Orası mademki KKTC sınırları içerisinde. Bu açılımla isteyen geri dönecek, isteyense malını satacak. Biz de tazminat sorunundan kurtulacağız.”
 
Gazimağusa ile Kapalı Maraş’ın iç içe olduğunu sözlerine ekleyen Tatar,  "Bölgenin açılmasıyla KKTC yeni bir yaşam alanı kazanacak. KKTC, bir turizm markası olan Maraş’la turizmde yeni bir potansiyel kazanacak” açıklamasında...