29 / 04 / 2024

Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar

Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar

Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar eğitimi Zonguldak'ta gerçekleştirildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün 2014 yılı ikinci eğitimi 25/27 Eylül tarihleri arasında, yaklaşık 130 kişinin katılımıyla Zonguldak’ta gerçekleştiril

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika! SPK tahsisli sermaye artırımını onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halkbank ve Vakıfbank'ın tahsisli sermaye artırımını onayladı. 

Halkbank ve Vakıfbank'tan peş peşe sermaye artırım kararı!

Halkbank ve Vakıfbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptıkları açıklamayla sermaye artırımı kararı aldıklarını duyurdu.

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Nurol GYO'dan 15.2 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Nurol GYO'nun sermaye artırımına konu payların TSP Prosedürü'ne göre belirlenen satış fiyatının 12,50-TL ve tahsisli sermaye artırım tutarının ise 15 milyon 200 bin TL olarak belirlenmesi suretiyle hazırlanan ihraç belgesi SPK'ya iletildi.

Avrasya GYO'nun sermaye artırım başvurusu onaylandı!

Avrasya GYO'nun yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırım başvurusu Sermaye Piyasası Kurulunun 15 Şubat 2021 tarih ve E-12233903-340.05.05 sayılı yazısı ile onaylandı

Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar Haberi

Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar


Personel motivasyonunu sağlayan, verimli, üretken, yüksek performanslı ve ayrıca sosyal kaynaşmayı da amaçlayan “Kapasite Artırımı ve Korunan Alanlardaki Uygulamalar” konulu eğitim, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Genel Müdürlüğümüzü tanıtan kısa film gösterimiyle başladı.


Daha sonra Zonguldak İl Müdürü Sayın Mustafa ÖZMEN ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Sayın Osman İYİMAYA’nın açılış konuşmalarıyla devam etti.


Programda, Araştırma ve Tescil Dairesi Başkanımız Ahmet DEMİRTAŞ, Alan Yönetimi Dairesi Başkanı Dr. Ali ÖZKIR, İmar Planlama Dairesi Başkanı Mediha YEŞİLDAL, İmar Uygulama Dairesi Başkanı Özcan YUMRUKTAY, Yatırım ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa KOLÇAK ve Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet PEKER daire başkanlıklarının görev ve sorumlulukları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Zonguldak Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Ayla AKAL KALELİ’nin Zonguldak ilinin tarihçesi ve arazi çalışması için gidilecek...