03 / 05 / 2024

kapıcı risk analizi yapmak

kapıcı risk analizi yapmak

1 Ocak 2013 ′ten itibaren, kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirmesi nasıl yapılır? İşte kapıcı risk değerlendirme formu...

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?

Kapıcıya verilen daireden kira istenir mi?

Kapıcılık yapan vatandaşlar, kendilerine apartman içerisinde daire verilmesinin yasaca zorunlu kılınıp kılınmadığını merak ederlerken, apartman sakinleri ise bu dairelerden kira bedeli alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyor...

Gayrimenkul zengini kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı!

30 yıl kapıcılık yapan 88 yaşında vefat eden Mehmet Kaşkaya’nın Çankaya’da 8, Pursaklar’da 3 dairesi, 1 arsası, bankada 1 kilo altını ve 700 bin lirası 5 çocuğu arasında paylaşılamadı.

Kapıcının sigortası otomatik yatacak!

Kolay İşverenlik Uygulamasının kapsamını genişleten SGK, yöneticilere kapıcıların sigorta primlerinin internet ortamında basit bir yöntemle otomatik yatırabilme imkanı sağlayacak. 

Kapıcı maaşı 2018!

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile kapıcı maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar arttı? İşte kapıcı maaşları 2018..

2018'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile apartman ve sitelerde çalışan kapıcıların aylık maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar oldu?

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündeminde!

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Yönetici kapıcıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yönetici kapıcıyı evden çıkarabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Temir bugünkü yazısında ''Apartmanlardaki kapıcılara konut zorunlu mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte sorunun cevabı...

Kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Apartman ve konut sitelerinde konut kapıcısı çalıştırılması durumunda, kapıcılara İş Kanunu'na göre maaş ödeniyor. Peki, kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.

kapıcı risk analizi yapmak Haberi

kapıcı risk analizi yapmak

Kapıcı risk değerlendirme formu!

1 Ocak 2013′ten itibaren, kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor.


Risk analizi yaptırmayanlara ise Ocak Ayından başlamak üzere her ay için 3234 Lira, Risk Analizi yaptırılmadığı her ay için de 4851 Lira aykırılığın devamı olarak para cezası kesilecek olup; Cezalar denetimin yapıldığı ay için kesilmeyecek, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kesileceği bildiriliyor.


Kapıcı çalıştıran apartmanlarda yapılması gereken risk değerlendirme formu örneği aşağıda yer alıyor. İşte Kapıcı risk değerlendirme formu örneği:


Apartmanda risk değerlendirme raporu...

1.İş Yeri Unvanı

2.Adres

3.İşverenin Adı

4.Risk Değerlendirmesini Gerçekleştiren Personel Adı Soyadı

5.Risk Değerlendirmesinin Yapıldığı Tarih

6.Risk Değerlendirmesinin Geçerlilik Tarihi

7.Risk Değerlendirmesinin Yapıldığı Bölümler

8.Risk Değerlendirmesi Öncesi Tehlike tanımına yönelik Ön Çalışma Sonuçları

8.1 Çalışma ortamı bilgileri

8.2. İşyeri bina ve eklenti bilgileri

8.3. İş yerinde Yürütülen Faaliyet Bilgileri

8.4. Üretim ve Süreç...