16 / 05 / 2024

Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik

Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik

Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik de üyelerinden ciddi bir kısmının kıdem tazminatını alamama sorunu yaşadığını belirterek, bu sorunun aşılması için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

İstanbul Bağcılar'a 500 kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Bağcılar'da 500 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Otomotivde fiyatların yükselmesi kaçınılmaz

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil piyasasını değerlendirdi. Pazarın ağustos ayında, 2021 senesinin aynı dönemine göre yüzde 13’e yakın bir düşüş yaşadığını belirten Erkoç, daralmanın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini öngördüklerini dile getirdi.

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bayram sektörün hareketli günler yaşanmıştı fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasında" ifadelerini kullanarak sektör hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarının görüleceğini belirterek, "İkinci el araç fiyatları da geri gelecektir." dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'ndan 2. el araç açıklaması!

70 bin motorlu araç satıcısını temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2. el araçlarla ilgili açıklama yaptı. 

Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik Haberi

Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik


Apartman yöneticilerinin kapıcıların kıdem tazminatı konusunda bilgi sahibi olmaması ve bunun için bir fon oluşturmaması çok sayıda ihtilaflı duruma neden oluyor. Emekli olan ya da bir sebepten işine son verilen kapıcının kıdem tazminatı, kasasında parası bulunmayan birçok apartmanın yönetimini sıkıntıya sokarken, son dönemde bu sorunla ilgili dava sayısındaki artış dikkati çekiyor.


Geçtiğimiz ay toplanan Çalışma Meclisi'nin en çok tartışılan konusu olan kıdem tazminatı, 11 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor. Bir işyerinde en az 1 yıl sigortalı çalışılması halinde her çalışanın hak kazandığı bu tazminat türü, toplumda yeteri kadar bilinmediği için kapıcılık, şoförlük ve garsonluk gibi meslekler için sorun oluyor.

Birçok apartman yöneticisinin kapıcıların da "işçi" olduğunun bilincinde olmaması ve sahip oldukları hakları bilmemesi bu sorunun kapıcıların daha çok yaşamasına yol açıyor.


-Kapıcının da...