29 / 04 / 2024

kaporanın geri alınması

kaporanın geri alınması

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Emlakçıya kapora verilir mi?

Gayrimenkul satıcıları ile alıcılarını bir araya getiren emlakçıya kapora verilir mi? Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Sorularınızın yanıtı ve verilen kapora ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

MASFED: Otomobil piyasasına topyekün tedbir alınmalı! 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç,  Türkiye’de üretilen araçlar için bazı teşvik ve desteklerin sağlanması için topyekün önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Aracını önce sat sonra da kirala! İstersen 6 ay sonra geri al! Hemen bakın!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Araç sahipleri nakit ihtiyacı halinde araçlarını satmak istiyor, bir yandan da araçsız kalmak istemiyorsa, araçlarını satın alıyor ve kendilerine kiraya veriyoruz. İsterlerse 6 ay sonra araçlarını geri satın alıyorlar” dedi.

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Elinde euro olanlar gardınızı alın! Geri sayım başladı! Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı!

Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Geri sayım başladı. Avrupa Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Elinde euro olanlar gardınızı alın.

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir sürekli kötü haberlerin odağındaki kripto para borsalarını hareketlendirecek bir haber geldi ve dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in el konulan 5 milyar dolar tutarındaki likit varlığının geri alındığı resmen duyuruldu.

Tapu sahiplerine son dakika sürprizi! Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Hemen bakın, kaçırmayın! 

Tapu sahiplerine büyük müjde geldi. Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Şimdi bakın, bu fırsatı kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Emekli promosyon konusu gündemde yer alırken vatandaşlar bu konu bağlamında “Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?” sorusuna da yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Emeklilik için gerekenden fazla prim gün sayısına ait primler geri alınabilir mi?

Emeklilik için gerekenden fazla prim gün sayısına ait primler geri alınabilir mi? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

kaporanın geri alınması Haberi

kaporanın geri alınması

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ olarak karşımıza çıkıyor.


Emlakçıya kapora verilirken sözleşme imzalanıyor. Kapora sözleşmesi, kapora için bırakılan meblağı tutarı, müşteri ve gayrimenkul bilgileri, gerçek satış tutarı gibi bilgilerin yer aldığı sözleşme oluyor. 


Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 


Kaporanın geri alınması

Kapora sözleşmede yazan esaslara bağlı olarak geri iade edilebiliyor. Genellikle alıcının taşınmazı almaktan vazgeçmesi durumunda kapora iade edilmiyor. 


Buna karşın taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ayrıca kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor.



Ev kapora sözleşmesi örneği!




Işıl...