03 / 05 / 2024

kaporayı iade etmek

kaporayı iade etmek

Bir emlak satın almaya karar verip emlakçıya kapora ödediğiniz bir emlağın satışının iptal olduğunu farz edelim. Bu durumda emlakçı kapora iadesi mümkün mü? Yanıtı haberimizde...

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Artık iade edilecek

Enflasyon ve dövizde yaşanan hızlı yükseliş ev sahipleriyle kiracıları birbirine düşürdü. Son dönemde artan kira fiyatları ‘depozito’ sıkıntısına neden oldu. Uzmanlara göre mal sahibi depozito bedelini tahliye sonrası iade etmek mecburiyetinde...

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

Her iki tüketiciden biri aldığı malı iade ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Son 2 yıl içinde bize gelen 4 bin şikayetin yüzde 58'i iade, yüzde 36'sı değişim ve yüzde 6'sı ücretsiz tamir talebi yönünde." dedi.

TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçireceği projelerin kura çekilişleri yapılıyor. Peki TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

TOKİ 2019 başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

TOKİ 50 bin konut projesi kapsamında İstanbul'un üç ilçesinde sosyal konut projesinin çekilişleri tamamlandı. Peki TOKİ 2019 başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

Folkart'tan Basmane açıklaması: Süre doldu Basmane iade edildi!

TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti...

Şişli'nin 500 milyon dolar değerindeki taşınmazı Şişli'ye iade ediliyor!

Şişli Belediyesi gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında Şişli’nin 500 milyon dolar değerindeki 9 adet taşınmazın Şişli’ye iade edilmesi için adım attı.

Binali Yıldırım: Amacımız sadece şehir imar etmek değil!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Bizim de amacımız, sadece şehir imar etmek değil, o şehirde yaşayanları mutlu etmektir" diye konuştu.

Riskli binaların sigorta primi iade edilecek!

Riskli bina olan, mühürlenip tahliye kararı verilen binalarda zorunlu deprem sigortası varsa konut sahipleri sigorta poliçelerini iptal ettirip primlerini de iade alabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi imar etmek için koşturuyoruz!

 Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "40 senedir gece gündüz demeden Türkiye'yi ayağa kaldırmak için, şehirlerimizi imar ve ihya etmek için koşturuyor, ter döküyoruz" dedi.

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendisinden kesilen bazı masrafların iadesini talep edebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019...

kaporayı iade etmek Haberi

kaporayı iade etmek

Emlakçı kapora iadesi!

Emlakçıya verilen kaporanın, söz konusu satışın iptal olması halinde mümkün olabiliyor mu, sorusunun iki yanıtı bulunuyor. Bu sorunun yanıtı satış iptalinin sebebinin alıcıdan mı yoksa satıcıdan mı kaynaklandığı ile ilişkin olarak karşımıza çıkıyor.


Alıcının emlakçıya ödediği kaporanın iadesi ancak, satıcının söz konusu gayrimenkulü satmaktan vazgeçmesi halinde mümkün olabiliyor. Ancak, bu hususta da sorun yaşamamak için, önceden alıcı satıcı ve emlakçı arasında emlakçı kapora sözleşmesinin imzalanması faydalı oluyor. Aksi halde, satıcıdan kaynaklanan bir iptalin olması halinde de kimi emlakçılar kaporanın yandığını söyleyebiliyor.


Emlakçı kapora iadesi nin mümkün olmadığı durum ise, alıcıdan kaynaklanan bir iptalin olması halinde söz konusu oluyor. Bu durumda, alıcı ilgili gayrimenkulün diğer alıcılarını kaybettirmesi nedenli ile kaporasını geri alamıyor.


Konu ile ilgili hükümler Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Buna...