04 / 05 / 2024

Karabağlar ikinci etap dönüşüm

Karabağlar ikinci etap dönüşüm

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

Eston Şehir Koru'da ikinci etap satışları başladı!

Polatyol tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen Eston Şehir Koru'da ikinci etap için satışlar başladı. Projede 2+1, ve 4+1 daireler yer alıyor.

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Karabağlar'da imar planları hayata geçiriliyor!

Karabağlar Belediyesi’nin daha sağlıklı bir kent oluşturmak adına etap etap yenilediği imar planları hayata geçirilmeye başlandı.

PAGDER&ASLAN OSB'de ikinci etap satışları başladı!

Plastik sektörünün Kırklareli Vize’deki yeni üretim üssü PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci etap satışları başladı.

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları başladı!

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları başladı. Erkanlı Grup tarafından hayata geçirilen proje Asset Campus iş birliğiyle Sakarya’da yükseliyor. 

Ordu Kazancılar Caddesi'nde ikinci etap çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışmalarında ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Karabağlar'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle çöken yolun onarımı için çalışma başlatıldı.

İzmir Karabağlar'da yol çöktü: 3 bina boşaltıldı!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle 1 ayda 2 kez yol çöktü. Belediyle ekipleri, yolun kanıranda yıkım tehlikesi bulunan 3 binayı önlem alınıncaya kadar mühürledi

Karabağlar'da kentsel dönüşüm krizi bitmiyor!

Karabağlar'da, Bakanlık'ın hazırladığı ancak 3 kez itirazla karşılaşan projeyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Gökdelen ve yüksek katlı yapıların önünün açıldığını ileri süren halk tepkili.

Hasan Özkaya: Karabağlar 30 yıldır imar bekliyor!

Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) Başkanı Hasan Özkaya, "Tabela derneği olmayacağız. Yani sektörün dişlisinde yer alan herkesin sıkıntısına bütün olarak çözüm bulma hedefindeyiz" dedi.

Karabağlar'da riskli alan planı krizi!

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde 540 hektarlık alanın 2013'te riskli alan ilan edilmesiyle başlayan planlama, tapu ve kentsel dönüşümü krizi büyüdü. Karabağlar Mahalleler Birliği üyeleri, imar planlarına askı süresi içinde 400 itiraz dilekçesi verdi.

Karabağlar ikinci etap dönüşüm Haberi

Karabağlar ikinci etap dönüşüm

Vatandaşların itirazlarına rağmen Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bölgesinin ikinci etabında çalışmalar devam ediyor. Planları yakın zamanda askıya çıkarılacak projede için süreç yargıya taşınacak.

Evrensel Gazetesi'nden Metehan Ud'un haberine göre, Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planları  hazırlanıyor. 

Dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın ardından bakanlık 2. etap için çalışmalar yapıyor. 2. etap ise Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut Mahallelerini kapsıyor.

Bakanlığın Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından ilgili birimlere gönderilen yazıya göre 74.34 hektarlık alanı kapsayan...