06 / 05 / 2024

Karabağlar imar barışı

Karabağlar imar barışı

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar'da imar barışı konuşuldu!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bakanlık tarafından riskli alan ilan edilen mahallerin muhtarlarıyla bir araya geldi, imar barışı başta olmak üzere kentsel dönüşüm ve diğer önemli konularda bilgi alışverişi yaptılar. 

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Vatandaşlar imar barışının uzamasını istiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında süre uzatımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak 31 Aralık'ta kararın açıklanacağını söyledi.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Ruhsatsız yapıların sahiplerine imar barışı çağrısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı uygulaması kapsamında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çolak, yurttaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

Karabağlar imar barışı Haberi

Karabağlar imar barışı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde riskli alan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölge ile yine imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını alamayan vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müjdeyi verdi.

CNN Türk'te göre; yapılan yönetmelik değişikliği ile vatandaşların sorunu imar barışı uygulaması altında çözüldü. Müjdeyi veren  Ak Parti Milletvekili Necip Nasır, bölgede bu sorunun çözümü için derneklerin kurulduğunu söyledi.

Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe bölgelerinde bulunan bazı mahallelerdeki evler, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla önce riskli alan ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Ancak bölgede yaşayan vatandaşların tapu mülkiyet sorunları çözülemedi. Aynı şekilde imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını edinemeyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan sorunlarının çözümü yardım istedi. 

Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde Türkiye'nin farklı bölgelerinde de aynı yönden sorunların yaşanmasını göz önünde bulundurup...