07 / 05 / 2024

Karabağlar üniversite imar planı

Karabağlar üniversite imar planı

İzmir Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 77 hektarlık alanın 35 hektarı üniversite alanı olarak belirlendi.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'daki konut ihalesi iptal mi edildi?

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'da 'üniversite alanına konut yapımı' ihalesinin iptal edilmesine karar verildi.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İzmir Karabağlar'da üniversite arazisi tartışması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ayrılmasını istedikleri Uzundere'deki 80 hektarlık alanın 42 hektarına, konut yapılmak istendiğini söyleyerek, "Askı sürecinde değerlendirmemizi yapıp, itiraz edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Karabağlar üniversite imar planı Haberi

Karabağlar üniversite imar planı

İzmir Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda düzenlendi. Bakanlık tarafından gerçekleşen toplantıda 77 hektarlık alanın 35 hektarı üniversite alanı olarak belirlendi.

Kalben Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakanlıkça onaylanan ve askıya çıkartılan 77 hektarı kapsayan imar planı ile ilgili Etüd Proje Müdürlüğü tarafından bilgilendirilme yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 77 hektarın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

35 hektarı üniversite, 42 hektarı ise konut ve diğer alanlara ayırdığını söyleyen elvitopu, “Burasının tamamı üniversite alanı olsun. Bu isteğimin siyasetle de hiçbir alakası yok. Kentimi, Karabağlar’ı ve İzmir’i sevdiğim için söylüyorum. Gelin hep beraber destekleyelim” şeklinde konuştu.

Alanın üniversite alanı olması halinde ilçenin sosyal ve ticari yaşamına katkı sağlayacağını belirten Selvitopu, “Buralara öğrenciler gelecekler,...