18 / 05 / 2024

karabigada olan termik santraller

karabigada olan termik santraller

Tam bir termik santral cehennemine dönen Çanakkale Karabiga'ya yeni bir termik santral daha yapılıyor. Ağan Termik Santraliyle birlikte Çanakkale'de yapılan ya da yapılması planlanan termik santral sayısı 20'yi buldu.

Kömürlü termik santraller tarım arazilerini nasıl etkiliyor?

TEMA Vakfı, "16 Ekim Dünya Gıda Günü"nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

İzmir Aliağa Termik Santral projesi protesto edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hakan Kara, bugünkü yazısında İzmir’deki Aliağa Termik Santrali projesine karşın yapılan eylemi anlattı. İşte Kara'nın o yazısı...

Bandırma Şirinçavuş'ta yapılacak termik santral için eylem yapıldı!

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Şirinçavuş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin ÇED toplantısı mahalle kahvesinde gerçekleştirilirken, termik santrale karşı olan vatandaşlar ise toplantının yapıldığı alanda termik santrale karşı eylem yaptı.

Engie, İskenderun Körfezi'ne yapacağı termik santralden vazgeçti!

Fransa’nın kamu enerji şirketi Engie, İskenderun Körfezi’nde yapmayı planladığı termik santral projesini iptal etti. Paris’te kasım sonunda yapılacak iklim zirvesinin sponsoru olan şirketin, termik santral yatırımları çevreci grupların tepkisine neden olm

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde üretim neden durdu?

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

1983 yılında Silahtarağa Termik Santralı'nın çalışmasına son verilmiş!

Türkiye'nin ilk termik santralı olan Silahtarağa Termik Santralı'nın 69 yıllık üretimine 1983 yılında son verilmiş. Haliç'ten santrala kömür ikmali yapılamaması ve kazanların yetersizliği gibi nedenlerle santralın üretimine son verilmiş.

Adana’nın Yumurtalık ilçesine 3'üncü termik santral yapılıyor!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

Tarım toprağında termik incelemesi!

Türkiye'nin tarım ambarı Konya-Karaman bölgesine yapılması planlanan termik santralin ilk adımı olan kömür ocakları için Karaman Çevre Platformu ve Akçaşehir halkı tarafından açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı.

Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı!

Soma'nın nüfusunun 100 binleri aşmasındaki en büyük etken olan Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı. Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker verdi.

karabigada olan termik santraller Haberi

karabigada olan termik santraller

İzmir Tamamı ormanlık alanın denize inen dik yamaçlarının ucunda hakir koylar, sapsarı kumsallar. Marmara'nın kirlenmemiş bir kıyısı, denizin dibindeki çakıl taşları sayılıyor suların duruluğundan. Orman gülleri, makiler, çamlar, kır çiçekleri süslüyor tüm araziyi. Rüzgar bazen poyraz, bazen deniz meltemi, mis gibi bir hava... 


"Tam termik santral yapılacak yer" düşüncesi doğurdu mu bu cümleler sizde de? Bazı şirketlerde doğurmuş olacak ki, Çanakkale'nin Marmara Denizi kıyısındaki şirin beldesi Karabiga'nın birbirinden giizcl iki farklı yerinde birden termik santral kurmak için ÇED süreçlerine başladılar. Aylardır Cengiz Holding tarafından beldenin mahallesine, evlerin bitişiğine yapılmak istenen termik santrale karşı direnen, hukuki süreci de termik santrali mühürleterek kazanan Karabigalılar sevinmekte çok da acele etmesinler. 


SANTRAL ALANININ TAMAMI ORMAN


Halihazırda kurulması planlanan va da kurulan tam 19 termik santralin olduğu...