09 / 05 / 2024

Karaburun Karareis barajına kamu engeli

Karaburun Karareis barajına kamu engeli

Çeşme Yarımadası'nın su ihtiyacını karşılamak için Karaburun'da yapılacak olan Karareis Barajı, Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili' nin ortağı olduğu şirkete takıldı.Karaburun'a baraja kamulaştırma engeli...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

20 Mayıs 2022 gümüş fiyatları sınırları zorluyor! Gümüş 12 lira barajına yaklaştı!

20 Mayıs 2022 gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları bu hafta içerisinde hızla yükselmeye başlarken gümüş fiyatları da altından geri kalmadı. şu dakikalarda gümüş hızla yükseliyor Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte 20 Mayıs 2022 gümüş fiyatları...

Sanayicilerden Kanal İstanbul talebi!

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar Kanal İstanbul Projesi dahilinde Sazlıbosna Barajı’na gümrüklü cep liman yapılmasını talep etti. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğe sahip olacak Yusufeli Barajı'nın, gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı.

Kayseri'de 5 cami tapusu ve 4 villa arsası takası!

Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait 5 caminin tapusuna karşılık Yamula Barajı'na nazır 100 bin metrekarelik 4 villa arsası verecek...

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...

Nef City 82'de 652 TL'den başlayan taksitlerle satılık arsa!

Nef Kırşehir'in Kaman ilçesinde Kızılırmak üzerinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük 3. baraj gölü olan Hirfanlı Barajı'na 1 kilometre cepheli yepyeni bir şehir kuruyor. 2,5 milyon metrekarelik proje alanında arsalar, parsel ve hisse olarak satılıyor.

Karaburun'daki sit alanına yapılan inşaatta yıkım başladı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

Karaburun Karareis barajına kamu engeli Haberi

Karaburun Karareis barajına kamu engeli

Çeşme Yarımadası'nın su ihtiyacını karşılamak için Karaburun'da yapılacak olan Karareis Barajı, Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili'nin ortağı olduğu şirkete takıldı. Yarımadaya yılda 2,84 hm3 içme suyu sağlayacak barajın yapılacağı alanda kamulaştırma çalışmaları devam ederken, Bilgilinin ortağı olduğu Arsan Tekstil firması bölgedeki zeytinliğine kamulaştırma için önerilen fiyatı yeterli bulmayıp, anlaşmazlık tutanağı imzaladı. Eğede son söz adlı internet sitesinin haberine göre İhalesi geçen yıl DSİ 2. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 21 milyon 326 bin 100 lira bedel ile ihale edilen İzmir-Karaburun Karareis Barajı İnşaatı'nın sözleşmesi 15 Nisan'da imzalandı. Baraj inşaatı tamamlandığında Çeşme Yarımadasına yılda 2.84 hm3 içme-kulllanma suyu sağlanacak. 


Milliyet...