30 / 04 / 2024

Karadağ türklere açılıyor

Karadağ türklere açılıyor

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türk vatandaşlarının çalışmak için göç etme isteğine yanıt veriyor ve 37 bin euro maaşla işçi arayışına girdi! Almanya'nın sunduğu iş imkanları ve maaşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

THY'den indirimli bilet kampanyası! Bu fırsat kolay kolay gelmez

Türk Hava Yolları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda bilet alan öğrencilere yurt içi uçuşlarda yüzde 50 indirim sağlayacağını duyurdu. Ayrıca Türk Hava Yolları, Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik indirimli bilet kampanyası yapıyor.

Karadağkurt İnşaat Taahhüt Ve Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağkurt İnşaat Taahhüt Ve Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Karadağ ve Osman Atay Kurt tarafından kuruldu.

İstanbul’da ofis açan Dubaili emlak şirketinden Türklere çağrı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında son dönemlerde kurulan ilişki pek çok alanda olduğu gibi ticarete de olumlu yansıdı. Merkezi Dubai’de bulunan gayrimenkul şirketi Homebond Türkiye’de ofis açtığını duyurdu.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

İş arayanlara müjde! Almanya’da çalışmak isteyen Türklere büyük fırsat! İşte detaylar!

Almanya işçi sorununu hala çözemedi. Bu yüzden kalifiye işçi sorununu çözmek işçi alımları devam ediyor. İşte detaylar!

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Havalimanlarında personel sıkıntısı bulunan Almanya'nın Türkiye'den geçici olarak işçi getirme planı başarılı olamadı. İşte detaylar…

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Karadağ türklere açılıyor Haberi

Karadağ türklere açılıyor

Doya doya kışı yaşadık yıllar sonra. Islandık, üşüdük, karlar altında kaldık. Çok da iyi oldu böylesi. Özlemiştik kara kışı. Şimdi mis kokulu ilkbahar zamanı. Tamam haklısınız; Nisan ayı yine üzerine düşeni yapmadı. Yüzümüzü gökyüzüne dikemedik bolca. Gölgede üşüttü, açık alanda bile çok ısıtmadı bizi. Ama paniğe gerek yok. Mayıs içimizi ısıtacak. Yaza hazırlayacak ruhumuzu. Güzel bir yaz bizi bekliyor. Tatil planları başlamıştır. Hatta birçoğunuz erken rezervasyondan faydalanmıştır. Marmaris, Bodrum, Antalya göçüne sayılı günler kaldı yani. Farklı bir adres arayanlar içinse bir önerim olacak: Montenegro. 


ADRİYATİKTE MAVİ KEYİF 

Bizde bilinen ismiyle Karadağ. Monte; 'dağ', negro; 'kara' demek. İtalyanca aslında. Biz direkt Türkçeleştirmişiz 'Karadağ' diyerek. Adıyla yaşayan bir ülke. Sık çam ağaçlarıyla kaplı dağları nedeniyle tepeleri kapkara gözüküyor. Geçen hafta sonu Karadağ'daydım. Yemyeşil...