17 / 05 / 2024

Karadeniz deniz yolu projesi

Karadeniz deniz yolu projesi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi(KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, 7.700 kilometrelik Karadeniz Çevre yolu ve deniz yolu projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırmasını istedi.

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Beklenen büyük İstanbul depreminde yaşanacak en büyük sorunlardan birinin de ulaşım ve halkın tahliyesi olacağından yola çıkan İTÜ öğrencisi Yıldız, çözümü denizde buldu. “Deniz Yollu Afet Yönetimi” projesi, depremin ardından yaşanacak kötü senaryolara çeşitli çözümler getiriyor. İşte ayrıntılar...

Can Deniz Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Deniz Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nermin Karadeniz, Recep İşçi ve Şeydanur Karadeniz ortaklığında kuruldu.

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahı meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kanal İstanbul'da deniz incelemesi başlıyor!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinde deniz incelemesi başlıyor. Proje kapsamında Karadeniz ve Marmara denizine şamandıralar yerleştiriliyor.

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Karadeniz deniz yolu projesi Haberi

Karadeniz deniz yolu projesi


Karadeniz otoyol projesiyle Karadeniz’in çevresinde yer alan Türkiye, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya, Bulgaristan gibi ülkeleri karadan birbirine bağlayacak olan projeye Karadeniz’e kıyısı bulunmayan Yunanistan, Arnavutluk, Sırbistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi ülkeler de kendi hatlarını inşa ederek dahil olacak.


Karadeniz otoyolu projesinde 12 KEİ ülkesinin imzası olduğunu hatırlatan Ak Parti Ordu Milletvekili Şener, "7 bin 700 km’yi bulacak bu hat ile ticaret ve taşımacılık artacak. Türkiye’nin özellikle Karadeniz turizm ekonomisine de doping etkisi yapacak. Karadeniz’in tamamına bölge ülkelerden turistler karayolu ile rahatlıkla ulaşabilecek. Karadeniz çevre yolunun tamamlanması, deniz yollarının geliştirilmesi bölgemize büyük katkı sağlayacak" dedi.


Projeyle bölgedeki iç çatışmalara da son verilebileceğini ifade eden Şener, "Bölge halklarının birbirlerini daha iyi tanımalarını, yakınlaşmaları sağlayacak. KEİ ve KEİPA etkinliğini arttıracak halklarımızın günlük hayatlarında...