07 / 05 / 2024

Karadeniz iki tünelle can bulacak

Karadeniz iki tünelle can bulacak

Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu'ya bağlayacak olan Ovit ve Cankurtaran tünellerinde sona yaklaşıldı. Mesafeleri yarı yarıya kısaltacak olan tüneller, bölge ekonomisini de canlandıracak. İşte projelerin ayrıntıları...

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Karadeniz gazı tüp fiyatlarını etkiledi! İndirimli tüp fiyatları listesi!

Tüp fiyatlarına gelen pek çok zam fiyatından sonra tüketicilere müjdeli bir haber duyuruldu. Karadeniz gazı tüp fiyatlarını etkiledi. Cepleri bir nebzede olsa rahatlatacak indirimli tüp fiyatları listesi haberimizde yer alıyor...

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Çelik ev mi prefabrik ev mi?

Çelik ev mi prefabrik ev arasında karar vermeyen kişiler, iki türün farklılıklarını ve faydalarını araştırmaya başladı. İşte merak edilen detaylar!

Arsa sahibi olmak isteyenler buraya….

Kiralar ve ev fiyatları gün geçtikçe artarken ev sahibi olmak zorlaşırken ve yatırım yapmak isteyenler için araştırma yaptık ve arsa sahibi olmanız için sizlere bir iki tüyo ile geldik….

Türk müteahhitler dünya ikinciliğini geri aldı! İki Türk firması ilk 50'de!

Türkiye, "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde 1 yıllık aranın ardından 42 firmayla yeniden ikinci sıraya yükseldi.

Türk’ün olmadığı ülke kalmadı! Türkler oraya da yerleşti!

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Her iki tüketiciden biri aldığı malı iade ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Son 2 yıl içinde bize gelen 4 bin şikayetin yüzde 58'i iade, yüzde 36'sı değişim ve yüzde 6'sı ücretsiz tamir talebi yönünde." dedi.

Karadeniz iki tünelle can bulacak Haberi

Karadeniz iki tünelle can bulacak


Doğu Karadeniz ekonomisini şahlandıracak olan Ovit ve Cankurtaran tünellerinde ışık göründü. Yılsonunda açılması hedeflenen ve çalışmaları son hızla devam eden tüneller, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında aşırı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşımı kesintisiz ve güvenli hale getirecek. Mesafeleri kısaltacak olan tüneller, Doğu Karadeniz'in ihracat hacmini artırırken ekonomisini de canlandıracak. 


MESAFELER KISALACAK 


Rize'yi Erzurum'a bağlayan 2 bin 640 rakımdaki Ovit Geçidi'ne çift tüp geçit şeklinde inşa edilen Ovit Tüneli'nin yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 14 bin 700 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tüneli olacak Ovit, bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 1.5 milyara mal edilecek. Hortik ve Güneyce tünellerinin yapımıyla birlikte Rize- Erzurum arasındaki mesafeyi 40 kilometre kısaltması planlanan Ovit Tüneli, 3 saatlik süreyi de 1.5 saate indirecek. 3 tünelin...