05 / 05 / 2024

karadeniz illeri konut satışları aralık tüik

karadeniz illeri konut satışları aralık tüik

Karadeniz bölgesinde Aralık 2019'da konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 40,2 artış kaydetti.

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

2023’ün ilk yarısında en çok konut aranan iller belli oldu! Kiralık arayışında İstanbul ve Ankara arka sıralarda kaldı!

Zingat.com, yılın ilk 6 ayında en çok konut ve arsa araması yapılan illeri duyurdu. İlk sırada yer alan İstanbul’da metrekare fiyatı 69 bin lirayı aşan Sarıyer, kentin en değerli ilçesi oldu.

TOKİ'nin il il kura takvimi peş peşe açıklandı! 25 Aralık-13 Ocak TOKİ kura çekilişleri hangi illeri kapsıyor?

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin güncel takvimi resmen peş peşe açıklandı. Peki, 25 Aralık-13 Ocak TOKİ kura çekilişleri hangi illeri kapsıyor?

TOKİ'nin güncel kura takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 8-18 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin güncel takvimi açıklandı. Peki, 8-18 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor? 2022 il il TOKİ kura çekilişi ne zaman, hangi tarihte? İşte peş peşe çekilecek TOKİ kura takvimi...

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de konut satışlarındaki artış şaşırttı!

Türkiye'de bulunan Karadeniz Bölgesi pandemi nedeniyle konut satışlarında yükseliş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında 2021 senesinin, Doğu Karadeniz Bölgesi taşınmazlarının satışlarında yüzde 44 oranında yükseliş yaşandığı görüldü. 

Batı Karadeniz'deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Batı Karadeniz'de geçen sene Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. Afetzedeler için TOKİ tarafından 863 konut sözleşmesi imzalandı. 339 konutun henüz ihalesinin bile yapılmadığı ileri sürüldü. 

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

karadeniz illeri konut satışları aralık tüik Haberi

karadeniz illeri konut satışları aralık tüik

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğünün yaptığı araştırmaya göre, 2019 yılının Aralık ayında Türkiye'de satılan konut sayısı, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 47,7 artarak 202 bin 74 oldu. Aynı dönemde Karadeniz'de konut satışı yüzde 40,2 artışla 5 bin 843 olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; iller bazında incelendiğinde konut satışları Gümüşhane'de yüzde 37,2 artışla 155'e, Artvin'de yüzde 74,6 artışla 398'e, Ordu'da yüzde 25,4 artışla 1646'ya, Giresun'da yüzde 40,8 artışla 1066'ya yükseldi. Trabzon'da yüzde 44 artışla 1893, Rize'de ise yüzde 54,6 artışla 685 oldu.

Diğer yandan, aralıkta satılan konutların Giresun'da yüzde 26,7'si, Ordu'da yüzde 23,2'si, Artvin'de yüzde 26,1'i, Rize'de yüzde 20,4'ü, Gümüşhane'de yüzde 24,5'i ve Trabzon'da yüzde 18,8'i ipotekli satış olarak gerçekleşti.
Trabzon yabancılara en fazla konut satışı yapılan 10'uncu il...