04 / 05 / 2024

Karadenizde çevreyi ve havayı kirleten taş ocakları kapatılıyor

Karadenizde çevreyi ve havayı kirleten taş ocakları kapatılıyor

Karadeniz, havayı ve suyu kirleten taş ocaklarından kurtuluyor. Sahil yoluna dolgu malzemesi sağlamak için orman içinde açılan ve ömrünü tamamlayan 200 taş ocağı, 1 Ocak itibarıyla kapatılacak...

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Salda Gölü'ne millet bahçesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamaca Salda Gölü'nü çevreyi ve şehirleri korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceklerini belirterek, "Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız." şeklinde konuştu.

Çevreyi düşünüyorsak rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız!

TÜREB Başkanı Ataseven, rüzgar enerji santrallerinin dünyada ' 'çevreci '' bir kaynak olarak görüldüğünü belirterek, " Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız " dedi.

Ordu'da çevreyi kirletenler uydudan tespit edilecek!

Ordu'da çevreyi kirletenler uydudan tespit edilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılından itibaren hafriyat taşıyan araçlara uydu takip sistemi takma zorunluluğu getirildi.

Bursa’da çevreyi kirleten işletmeler kapatılacak!

Başkan Altepe, BURULAŞ’taki başkanlık makamında 15. Komite ve Yıldırım Sanayici İşadamları Derneği (YILSİAD) yetkilileriyle görüştü. Altepe, Bursa’da çevreyi kirleterek üretim yapan işletmelerin ‘büyüklükleri ne olursa olsun’ kapatılacağını söyledi.

İdris Güllüce ve Monako Prensi 2. Albert çevreyi konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya’da Monako Cumhuriyeti Prensi II. Albert ile birebir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Güllüce çevreci çalışmalarından dolayı Prens II. Albert’i tebrik etti ve Prens 2'inci Albert Vakfı hakkında bilgiler aldı.

İdris Güllüce: Sanayileşeceğiz, modernleşeceğiz ama çevreyi de koruyacağız!

Karadağ’da, tarihi Bar ve Ulciny kentlerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Tabii ki sanayileşeceğiz, modernleşeceğiz ama çevreyi koruyacağız, bu dengeyi de koruyacağız" dedi...

Tabakhane Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşı mağdur etti!

Trabzon Tabakhane Vadisl'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binalar çevreyi ve semt sakinlerini mağdur etti. Mahalle sakinleri Kentsel dönüşüm ile başlayan yıkımların bitmemesinin mahalleyi savaş alanına çevirdiğini belirtti.

Manisa'da çevreyi kirleten tesislere 1,3 milyon TL ceza kesildi!

Geçen yılın ilk dokuz ayında çevreyi kirleten tesislere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 50 milyon 574 bin lira idari para cezası kesildi. Manisa’da bu süre zarfında 787 denetim yapıldı, 1 milyon 258 bin 533 TL ceza kesildi...

Çevreyi korumak için tedbir almak şart!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melih Melik Kara, şehirde çevre kirliliğine neden olan etmenler ve çözüm önerileri konusunda belediyelerle sık sık toplantılar düzenlendiğini söyledi. Kara, çevreyi korumak için tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Çevreyi kirleten tesislere 50 milyon 574 bin lira ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yılın 9 ayında yapılan denetimlerde, çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 50 milyon 574 bin lira idari para cezası uygulandı. En çok ceza sırasıyla Kocaeli, Tekirdağ, Ankara, Bursa ve İstanbul'a kesildi...

Kabahatler Kanunu çevreyi kirletme!

30 Mart 2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında çevreyi kirletme suçuna verilen cezalara ilişkin hükümlere de yer veriliyor. İşte Kabahatler Kanunu çevreyi kirletme maddeleri..

Çevre ve şehircilik Bakanlığı'ndan 1 milyon 650 bin liralık ceza!

Çevre ve şehircilik Bakanlığı çevreyi kirletenlere toplamda 1 milyon 650 bin liralık ceza kesti...

Karadenizde çevreyi ve havayı kirleten taş ocakları kapatılıyor Haberi

Karadenizde çevreyi ve havayı kirleten taş ocakları kapatılıyor
Karadeniz'de yıllardır madencilik tekniğine aykırı çalışan ve yöre halkının kabusu haline gelen taş kırma ve kum eleme tesislerinin faaliyetlerine 1 Ocak 2013 itibarıyla son veriliyor. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il temsilciliğine, talimat gönderdi. Buna göre başta Karadeniz olmak üzere ülke genelinde madencilik tekniğine uygun işletilmeyen, çevre ve gürültü kirliliğine sebep olan ocaklar...