06 / 05 / 2024

karadenizde turizmin yeni gözdesi maçka

karadenizde turizmin yeni gözdesi maçka

Doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yılın 8 ayında 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Turizmde artan maliyet ve rekabet yüzünden son yılların gözde mimari yapısı tiny house oldu. Otellerin yerini almaya başlayan bu konsept yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladı. Düşük maliyetle ve ev ortamında bir tatil yaşamak isteyenler tiny house otelini tercih etmeye başladı.  İş

Turizmin yeni trendi: villa kiralama!

Turizmde konaklama tercihleri değişti. Villa, daire, oda gibi konut nitelikli alanlar turizm amacıyla kiralanıyor. Ancak turizm acenteleri vatandaşların dolandırılmaması gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Rixos, Kuzey Afrika'da 3 yeni otel açacak!

Rixos turizmin gözde pazarlarından Kuzey Afrika'daki portföyünü genişletme kararı aldı. Fettah Tamince'nin turizm şirketi Rixos, 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Folkart 4 yılda 4 yeni projeye imza atacak!

Merkez üssü İzmir’de projelerini arka arkaya hayata geçiren Folkart Yapı, turizmin önemli kalelerinden Çeşme’de iki yeni projesini satışa çıkardı.

Bodrum'a 15 yeni konut projesi!

Turizmin önemli merkezi Bodrum, Mesa’dan Aksoy Holding’e, Seba’dan Dap Yapı’ya kadar birçok markalı inşaat şirketinin 15 yeni projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Projeler yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da satışa sunuluyor.

Esenyurt termal turizmin yeni merkezi olacak!

İstanbul'un yıldızı parlayan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis için ise hazırlıkları tamamladı.

Karadeniz'de turizmin yeni gözdesi Maçka!

Doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yılın 8 ayında 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

EGD'den Turizm'de Yeni Arayışlar paneli!

Turizmin yaygınlaşması, Anadolu'da son gelişmeler, güneş ve kum dışında sektörde yeni açılımların ele alınacağı Turizm'de Yeni Arayışlar panelinde, turizm sektörüne ilişkin yeni fikirlerin ortaya konulması amaçlanıyor.

Ersin Aydeniz: Muhafazakar turizmin Miami'si olabiliriz!

MUSİAD Fuarı, muhafazakâr turizmin yeni açılımlar yapmasına katkıda bulundu. Fuara katılan firmalar arasında yer alan E7 Grup'un turizm sektöründeki ilk yatırımı, Karadeniz Bölgesinin en büyük oteli Sky Tovver, ilham verdi.

Arnavutluk turizmin yeni gözdesi oldu!

Balkanlar'daki önemli turizm merkezlerinden biri olan Arnavutluk, yaz boyunca dünyanın farklı bölgelerinden gelen turistlere ev sahipliği yaptıv. Turizmin yeni gözdesi Arnavutluk, tatilini deniz kenarında geçirmek isteyenlerin akınına uğradı

Turizmin yeni gözdesi at safari!

Antalya'nın Kaş İlçesinde turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek ve sezonu uzatmak isteyen girişimciler deniz, kum ve güneş üçlemesine alternatif yaratmaya çalışıyor. Bu amaçla bölgedeki 2 at çiftliği, 'at safari' yaptırıyor.

Yüzen kentler turizmin yeni umudu oldu!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Gazipaşa'yı Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya'mız turizmin başkentidir ama Gazipaşa'yı da havaalanıyla, yat limanlarıyla, yollarla, otobanlarla Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz." dedi...

karadenizde turizmin yeni gözdesi maçka Haberi

karadenizde turizmin yeni gözdesi maçka

Doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yılın 8 ayında 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.Doğaseverlerin Trabzon tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Maçka, 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izleri ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunuyor.


Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeriyle öne çıkan Maçka, kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürü ve Hamsiköy sütlacıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.Karadeniz'in en önemli turistik mekanları arasında yer alan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı'ndaki tarihi Sümela Manastırı ile 8 kilometre mesafedeki Vazelon Manastırı ve Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul Manastırı da turistlerin uğrak mekanları arasında...