18 / 05 / 2024

Karadenizdeki kızıl tabakanın sebebi

Karadenizdeki kızıl tabakanın sebebi

Alaplı ve Akçakoca kıyılarını kaplamasının ardından Ereğli Limanı içindeki küçük bir alanda da etkili olduğu görülen kızıl tabakadan 15-17 Şubat'ta alınan numunelerin gönderildiği üniversitede örneklerin mikroskobik analizleri yapıldı.

Burs almak isteyenlere müjde! Kızılay’dan ön lisans ve lisans burs atağı geldi! Kızılay burs ücreti ne kadar?

Kızılay, ülke çapında milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına destek olmak için her yıl gerçekleştirdiği Kızılay Burs Programı ile öne çıkıyor. İnsani yardım, afet, toplum sağlığı gibi önemli faaliyet alanlarının yanında eğitimde de büyük bir rol üstlenen Kızılay, öğrencilere umut ışığı oluyor.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Akdeniz tarafından kuruldu.

Carrefoursa'dan iPhone 13'e son dakika çılgın indirim! Birden fiyatlar düştü! Kaçıran çok üzülür!

Carrefoursa, iPhone 13'ü indirimli fiyatlarla müşterilerine sunmaya başladı. Birden fiyatlar düştü! Hemen siz de bir göz atın, sonra üzülürsünüz...

Kızılkaya Mekanik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılkaya Mekanik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhittin Kızılkaya tarafından kuruldu.

Halk GYO Ankara Kızılay binasının 2022 değeri ne kadar? 

Halk GYO Ankara Kızılay binasının 2022 değerinin ne kadar olduğu belli oldu. Peki Halk GYO Ankara Kızılay binasının 2022 kaç lira oldu? İşte Halk GYO Ankara Kızılay binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Kızılca Tekstil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılca Tekstil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Zülküf Kızılca tarafından kuruldu.

Mk Kızılboğa İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Kızılboğa İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Mehmet Kızılboğa tarafından kuruldu.

TOKİ Çankırı Kızılırmak’da 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL!

TOKİ'nin Çankırı Kızılırmak projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kızılırmak 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Afyonkarahisar Kızılören’de ayda 2.280 TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Kızılören Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Kızılaslan Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılaslan Dekorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Seyfettin Kızılaslan tarafından kuruldu.

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

Karadenizdeki kızıl tabakanın sebebi Haberi

Karadenizdeki kızıl tabakanın sebebi


Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ile Düzce'nin Akçakoca ilçeleri sahillerindeki kızıl tabakayla ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde numunelerin analizi tamamlandı.


Alaplı ve Akçakoca kıyılarını kaplamasının ardından  Ereğli Limanı içindeki küçük bir alanda da etkili olduğu görülen kızıl tabakadan 15-17 Şubat'ta alınan numunelerin gönderildiği üniversitede örneklerin mikroskobik analizleri yapıldı.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Türkoğlu'nun hazırladığı bir sayfalık raporda, Karadeniz kıyısal sularında aşırı yoğun plankton (Sularda bulunan ancak mikroskopla görülebilen yaratıklar topluluğu) üremesi sonucu oluşmuş olan turuncu-kırmızı renkli tabakalı sudan alınan örneklerin analizi sonucunda, yakamoz özelliğine sahip tek hücreli dinoflagellat türü “Noctiluca scintillans”ın deniz suyunda yoğun olarak tespit edildiği belirtildi.


Bu türün, ortama direkt toksik bir madde salgılamamakla birlikte hayvansal organizmaların ortak atık maddeleri olan...