14 / 05 / 2024

Karagümrük parkı imar değişikliği

Karagümrük parkı imar değişikliği

Fatih Belediyesi, Karagümrük'teki Haşim İşcan Parkı'na sağlık tesisi ve yer altı otoparkı yapmak için imar planı değişikliği istedi. Büyükşehir Meclis gündemine gelen teklif oyçokluğu ile kabul edildi.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi açıldı!

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi bugün Fatih'te 75 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Özalıcı tarafından açıldı.

Fatih Karagümrük'e yeni stat müjdesi!

Fatih Karagümrük Spor Klübü Başkanı Süleyman Hurma, futbol takımı için yeni stat çalışmalarında olumlu gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Gökhan Özoğuz Karagümrük’teki villasını satıyor!

Gökhan Özoğuz, Karagümrük’ten aldığı villasını satışa çıkardı. Etrafı ağaçlarla çevrili, özel garajı bulunan villası için 3 milyon TL isteyen şarkıcı, alıcı bulamazsa evi kiraya verecek.

Fatih Karagümrük Mahallesi imar tadilatı askıda!

Fatih'in Karagümrük Mahallesi, 2599 ada, 262 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mimarlarla bir araya geldi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mimarlarla görüş alışverişi yaptı.

Ankara'daki Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binası yıkılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus’taki Spor Genel Müdürlüğü binası ile Gümrük Müsteşarlığı binasını yıkılacak..

Kartal'ın en büyük parkı Yakacık'ta inşa ediliyor!

Kartal'ın en büyük parkı olma özelliğine sahip olacak, Yakacık Havuz Sokak'ta yapımı devam eden parkın çalışmalarını Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz yerinde inceledi...

İnşaat çeliğinde gümrük vergisi düşürüldü!

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi oranları dış alımın yapıldığı ülke ve ülke grubuna göre yüzde 30'dan yüzde 5,6 ve yüzde 10'a düşürüldü.

Gölcük'te imar toplantısı yapıldı!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, geçen cuma günü tamamlanan mahalle delege seçimlerinin ardından soluğu köylerde aldı. Gölcük'te imar toplantısı yapıldı.

İnşaat demirinde gümrük vergisi yüzde 10'a düştü!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, inşaat demirinde gümrük vergisinin yüzde 10'a düştüğü açıkladı.

Karagümrük parkı imar değişikliği Haberi

Karagümrük parkı imar değişikliği

Karagümrük'te 2 dönümlük alanı kaplayan ve semtin tek yeşil alanı olan Hasim İscan Parkı'na sağlık ocağı ve otopark yapılacak. Muhtar Altuntoprak, "Gösterdiğimiz yerlerdeki emlak rayici yüksek geldi, onlar semtin tek yeşil alanını tercih etti." dedi. 


İstanbul'un eski mahallelerinden Karagümrük'teki Haşim İşcan Parkında geçtiğimiz yıl plansız bir şekilde başlayan sağlık ocağı inşaatı mahalle sakinlerinin Anıtlar Kurulu'na şikayetleri üzerine durduruldu. Ancak Fatih Belediyesi. mayıs ayında sit alanı olan parkın imar planının değişmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurdu. İBB Meclisi, mahallenin tek yeşil alanının aile sağlık merkezi ve otopark yapılması için imar planlarını değiştirdi. 

23 yıldır parka komşu olarak yaşayan Hüseyin Konya adlı vatandaş, imarsız bir şekilde başlayan sağlık ocağı inşaatının 3 ay önce durdurulduğunu söyledi. 


Hüseyin Konya, değişiklik yapılan imar planlarının iptali için...