28 / 04 / 2024

Karaköprü Belediyesi inşaatçıları bilgilendirme toplantısı

Karaköprü Belediyesi inşaatçıları bilgilendirme toplantısı

Karaköprü Belediyesi tarafından "İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya iş güvenliği uzmanı Hasan Aydın Aşkın katıldı...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda, geçen ay kulelerinin inşaat çalışmaları tamamlanan "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü"nde inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı ne durumda?

18 Mart 2022' tarihinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Köprünün iki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak...

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

Karaköprü Belediyesi çok amaçlı salonlar inşa ediyor!

Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi tarafından ihtiyacı olan kırsal mahallelerde çok amaçlı salon inşaatı çalışmalarına devam ediliyor.

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

İnşaatçılar vatandaşlık turuna çıkıyor!

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirilmesi inşaat sektörünü sevindirdi. İnşaatçılar hedef pazarlara tanıtım için yola çıkıyor...

Karaköprü Belediyesi inşaatçıları bilgilendirme toplantısı Haberi

Karaköprü Belediyesi inşaatçıları bilgilendirme toplantısı


Karaköprü Belediyesi tarafından "İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği" bilgilendirme toplantısı yapıldı. 


Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya konuşmacı olarak katılan iş güvenliği uzmanı Hasan Aydın Aşkın, işçi ve işverenlerin sorumlulukları ile "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verdi. 


Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, iş sağlığı ve güvenliğinin, iş kazalarını en aza indirme adına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu belirterek, Şanlıurfa'da en fazla inşaat sektörünün Karaköprü ilçesinde bulunduğunu, bu nedenle de tedbir anlamında inşaatçıların bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. 


Yeni Urfa...