01 / 05 / 2024

Karaköy Meydanı hakkında bilgi

Karaköy Meydanı hakkında bilgi

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte Demir'in yazısı...

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

İSTEB'den Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'e itiraz!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasından bu yana bir yıl geçti. İSTEB, yönetmelikteki eksik ve yanlışlara dikkat çekip Danıştay'a dört maddenin iptali için dava açtı...

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

İhalelere yönelik başvurular hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ detayları... 

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri'nin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik!

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri İle Sanayi İşletmelerinin Dönüşüm Ve Gelişim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 30715 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30702 sayılı Resmi Gazete'de Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30702 sayılı Resmi Gazete'de Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davası hakkında açıklama!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz hakkında Akiş GYO tarafından açıklama geldi.

Karaköy Meydanı hakkında bilgi Haberi

Karaköy Meydanı hakkında bilgi



Karaköy Meydanı da açılacak


B. Prost meydanın tevsii planlarını hazırlamaya başladı


     Eminönü Meydanı'ndan sonra Galata Meydanı'nın da açılıp tanzim edilmesi lüzumlu görülmüştür. Eminönü Meydanı'nı açmaya başlayan Belediye, bir taraftan Yeni Cami'nin güzelliğini ve ihtişamını meydana çıkarmak, diğer taraftan münakalat sıkıntısını hafifletmek gayesini takip etmiştir. 

     Eminönü Meydanı açıldıktan sonra şehrin her iki yakasını bağlayan Karaköy Köprüsü'nün karşı tarafındaki medhalini de bugünkü şeklinde muhafaza etmeyi doğru bulmayan belediye, Karaköy Meydanı'nı da şehrin münakalatını tanzim etmek bakımından genişletmeyi muvafık görmüştür. Bu maksatla şehircilik mütehassısı B. Prost, Karaköy Meydanı'nın bugünkü vaziyetine ve bilhassa tayyare ile alınan harita paftalarına göre...