02 / 10 / 2024

karaköy meydanı nerede

karaköy meydanı nerede

1938 yılında Karaköy'de bir meydan açılması için belediye ile Bayındırlık Bakanlığı tarafından proje hazırlanmış. Projeye göre Karaköy Köprüsü'nün başındaki iki kulübe yıktırılarak meydanın inşasına başlanacakmış.

1957 yılında Karaköy'de 151 bina istimlak edilmiş!

1957 yılında Necatibey ve Kemeraltı caddelerinin genişletilmesi ve meydanın açılması için Karaköy'de 151 binanın istimlakına karar verilmiş.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

EON Meydan nerede?

Sultanbeyli'de Eon İnşaat imzası ile hayata geçirilen Eon Meydan projesi yarın resmen satışa çıkacak. 2020 yılında teslim edilecek projede 220 adet daire ile 54 dükkan yer alıyor. Peki Eon Meydan nerede yer alıyor?

E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

"Şehrin Kalbine Dokun" sloganıyla basına tanıtılan E5 Meydan Sefaköy projesi Torkam İnşaat ve Nar iş ortaklığı tarafından hayata geçirilecek. Peki E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

1946 yılında Karaköy Meydanı genişletilecek!

1946 yılında Beyoğlu tarafının başlıca kapısı durumunda olan Karaköy Meydanı genişletilecekmiş. Meydanın genişletilmesi hususunda bir plan hazırlayan Belediye İmar Müdürlüğü, meydanı yeni açılacak yollara göre tanzim edecekmiş.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

2006 yılında Karaköy Cami yeniden inşa edilecek!

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

Babacan Yapı Sefaköy projesi nerede?

Babacan Yapı Küçükçekmece Sefaköy'de yeni projeye hazırlanıyor. Projede konut, ofis ve ticaret alanları olacak. 16 bin 527 metrekare alanda yükselecek olan Babacan Yapı Sefaköy projesi nerede?

Sea Pearl Ataköy Rezidans nerede?

Kuzu Grup imzası taşıyan Sea Pearl Ataköy 'de toplam 1.381 adet konut yer alıyor. İlk etabı satışa sunulan projede yüzde 5 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Peki Sea Pearl Ataköy Rezidans nerede?

1991 yılında Ortaköy Meydanı yeniden düzenlenecekmiş!

1991 yılında Ortaköy yeni bir yüze kavuşacakmış. Turizm Bakanlığı'ndan alınan teşvikle ''Ortaköy Meydanı Projesi'' ihale çıkacakmış. Ortaköy Meydanı ve kıyıları, Kabataş Lisesi'nden Boğaziçi Köprüsü'nün ayağına kadar uzatılacakmış.

Bolu Karaköy Köyü çevre düzeni planı değişikliği askıda!

Bolu Merkez İlçesi, Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait parsellere ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı...

Sea Pearl Ataköy projesi nerede?

Sea Pearl Ataköy'de daire teslimlerinin 2017 yılı Temmuz ayında yapılması planlanıyor. Projenin E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. Peki Sea Pearl Ataköy projesi nerede?

karaköy meydanı nerede Haberi

karaköy meydanı nerede

Karaköy Meydanı

Evvela karşılıklı kulübeler yıktırılacak


Karaköy'de bir meydan açılması için belediye, Nafia ve Liman İşletme İdaresi tarafından müştereken yapılan tedkikler son safhaya gelmiştir. Hazırlanan avan proje bugünlerde Nafia Mütehassısı tarafından Ankara'ya gönderilecektir. Bu projeye göre köprünün Karaköy başındaki karşılıklı iki kulübe yıktırılacak ve evvela o kısım açılacaktır.


Bundan başka polis altıncı şube müdürlüğünün bulunduğu eski borsa hanı ile önünde ve yanında bulunan dükkanlar da yıktırılacaktır. Bu suretle Karaköy Meydanı yayaların ve nakil vasıtalarının daha kolaylıkla geçecekleri bir hale getirilecektir.


Akşam Gazetesi 2 Kanunisani (Ocak) 1938


Abdullah Kutalmış...