20 / 05 / 2024

karayollarında Tesis İzni

karayollarında Tesis İzni

Belediye sınırları dışındaki karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesislerden karayoluna bağlantı yapılmak istenmesi halinde, yolu yapan ve bakım altında tutan kuruluştan Geçiş Yolu İzin Belgesi alınması gerekiyor...

Karayollarından Kozyatağı'nda satılık arsa!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kadıköy Kozyatağı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 11 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı, köprü, otoyol ile karayollarında bulunan gişelerden ücret yapmadan yapılan geçişlerini düşünerek ödeme süresinde değişikliğe gitti. Ödeme süresinin 45 günü geçmesi dahilinde ise geçiş ücreti ve 4 katı cezai şeklinde olacak. İşte detaylar…

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 'Nakkaş-Başakşehir kesimi' ihalesi yapıldı!

Karayolları’nda, milyarlarca TL'lik dev bir ihale daha sonuçlandı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun “Nakkaş-Başakşehir kesimi” (bağlantı yolları dahil) ihalesini, Rönesans Grubu aldı. İhale bedelinin 8 milyar TL civarında olduğu ileri sürüldü. 

Kayseri Büyükşehir'den sosyal tesis ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir içinde kalan Karayolları Lojmanları karşılığında Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne üç adet sosyal tesis inşa edecek.

Lojistik şirketleri Türkiye'nin dört bir yanında tesis kuracak!

Türkiye'yi lojistik bir üs haline getirmek için projelere hız veren lojistik şirketleri, Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin farklı noktalarına lojistik tesisleri kuracak.

Antalya Konyaaltı'nda tesis inşaatı ihalesi 2 Kasım'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Konyaaltı İlçesi'na bağlı Arapsuyu Mahallesi'nde Yap-İşlet-Devret modeli ile tesis yaptırılacak..

Erdemir Grubu'nda İskenderun'a yeni tesis yatırımı!

Üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde kâr eden çelik devi, yeni galvanizleme hattını 2018'in ilk yarısında devreye alacak. Erdemir, İskenderun'da yeni tesis yatırımı da planlıyor.

Karayolları Projesi, İskenderun'un çehresini değiştirecek!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayollarında yıkım çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, eski Karayolları arazisinde devam eden yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Sar-Ar Yapı'nın proje durdurma işlemi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. hakkında tesis edilmiş olan geçici durdurma işlemini iptal etmiştir. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalya'daki rafting işletmecileri Düzce'de bulunan ve Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Melen Çayı'nda tesis açmak için girişimde bulundu. Yetkililer Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağı ifade ediliyor.

Çevreci Tesis ödülleri kapsamında Denizli'deki 5 tesise ödül!

Denizli Büyükşehir Beiediyesi'nin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Çevreci Tesis ödülleri" kapsamında Denizli'den 5 tesis ödül aldı.

Çanakkale Köprüsü 2016'da ihaleye çıkacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, terörün Doğu’ya hizmeti engellediğini söyledi. Karayollarında 57 şantiyenin bu yüzden kapalı olduğunu belirten Bakan Bilgin, bugüne kadar bölgede 227 baz istasyonunun da tahrip edildiğini açıkladı.

karayollarında Tesis İzni Haberi

karayollarında Tesis İzni

Belediye sınırları dışında karayolu kenarındaki yapı ve tesisler!

Belediye sınırları dışında karayolu kenarındaki yapı ve tesisler ile ilgili esaslar, Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, belediye sınırları dışındaki karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesislerden karayoluna bağlantı yapılmak istenmesi halinde, yolu yapan ve bakım altında tutan kuruluştan Geçiş Yolu İzin Belgesi alınması gerekiyor.


Belediye Sınırları Dışında Karayolu Kenarındaki Yapı ve Tesisler

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Esaslar

Geçiş Yolu İzin Belgesi

Madde 16 - Belediye sınırları dışındaki karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesislerden karayoluna bağlantı yapılmak istenmesi halinde, yolu  yapan ve bakım altında tutan kuruluştan Geçiş Yolu İzin Belgesi alınması zorunludur.


Kavşak Mesafesi

Madde 17 - Kavşak Mesafesi : Tesislere ait geçiş yolu ekseninin taşıt yolu dış kenarı  ile kesiştiği noktanın kavşak başlangıcına mesafesi, aynı...