02 / 05 / 2024

karşıyaka ahşap iskele projeleri

karşıyaka ahşap iskele projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskele için 23 Kasım'da ihaleye çıkacak.

İstanbul Eyüp'te 1939'da 1500 liraya satılık ahşap ev!

İstanbul Eyüp'te 1939 yılında ahşap bir ev 1500 liraya satışa çıkarılmış. İlanda evin 7 odası olduğu belirtilmiş...

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskele için 23 Kasım'da ihaleye çıkacak.

Ahşap yapılar daha dayanıklı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi'nce yürütülen proje kapsamında ahşap yapıların depreme karşı daha dayanıklı olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin ahşap yapılara verdiği önemin daha da artması hedefleniyor.

2017'de inşaat sektörü ahşap malzemelere dönüş yapacak!

Ahşap, yeşil kentler oluşturmanın en iyi yolu. Malzeme, hafif, dayanıklı ve sağlam. Üstelik yangına karşı çelikten daha dirençli.

Kocaeli Karşıyaka Sahili yeniden düzenleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karşıyaka sahilinin halkla buluşması için hemen çalışma başlatılması talimatı verdi. Karaosmanoğlu, bölgenin Başiskele’de yaşayanların beğeneceği bir alan olacağını söyledi.

1944 yılında ahşap konakların boşaltılması için mahkemeye müracaat!

1944 yılında İtfaiye, yangına karşı korunma tertibatı olmayan ahşap konakları tespit ederek boşaltılması için mahkemeye müracaat ediyormuş. Mahkeme, oda oda kiralanan 20-30 odalı konakların boşaltılması için anında karar veriyormuş.

İzmir'de ahşap iskele çalışması iki ay gecikti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karataş ve Üçkuyular sahilinde projelendirdiği 5 ahşap iskelenin yapım çalışmaları sözleşmeye göre iki ay gecikti.

Karşıyaka Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı mı?

15 bin kişilik Karşıyaka Stadı'na ilk kazma vuruldu. Geçen yıl 28 Ocak'ta yapılan ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ah Acar İnşaat'ın çalışanları, kepçelerle eski İlçe Stadı'ndaki tribünlerin yıkımına başladı.

Kocaeli Karşıyaka Spor Kompleksi hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Başiskele Karşıyaka Spor Tesisi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi. 8 bin 750 metrekare alana sahip tesis, FİFA standartlarına uygun olarak inşa edildi.

Depreme dayanıklı ahşap evler 20 günde teslim ediliyor!

Bursa İnşaat Fuarı’nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor. Ada Ahşap’ın yetkilisi Hidayet Özçelik evler hakkında bilgi verdi..

karşıyaka ahşap iskele projeleri Haberi

karşıyaka ahşap iskele projeleri


İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek için yeni yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskelenin uygulama projelerini hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Projesi kapsamında ilk örnekleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan ahşap iskele uygulamasını Karşıyaka'ya taşıma kararı aldı. 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda yapılacak olan ahşap iskeleler, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 6 ahşap iskelenin yapım ihalesi 23 Kasım'da yapılacak. 

Her iskeleye bir tema

Yakın zamanda inşa edilecek projeye göre iskeleler, konumları doğrultusunda farklı temalar ve görsellikte olacak. Alaybey 1 ve 2 numaralı iskeleler Karşıyaka Anıt - Alaybey Tersanesi arasında, Karşıyaka 4 ve Karşıyaka 5 olarak adlandırılan iskeleler Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında,  Karşıyaka 2...