20 / 05 / 2024

karşıyaka asansör faciası

karşıyaka asansör faciası

İstanbul Mecidiyeköy'deki asansör kazasının ardından ikinci kaza haberi İzmir Karşıyaka'dan geldi. Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan 4 işçi, bulundukları asansörün 5. kattan düşmesi sonucu yaralandı.

Rönesans Holding’e kötü haber: Hilltown Karşıyaka AVM'deki kaçak dükkanlar yıkılacak!

Rönesans Holding’e ait Hilltown Karşıyaka AVM'de kaçak yapılar inşa ettiği ortaya çıkmış ve İşletmeye toplam 25 milyon TL para cezası kesildi. Rönesans Holding'in kaçak yapılar için imar planı değişikliği talebi reddedilirken, ruhsatsız dükkanların yıkılacağı açıkladı.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Karşıyaka'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Karşıyaka'ya 5 yeni yatırım!

AK Parti Karşıyaka İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, önemli kent yatırımlarının müjdesini verdi. 

Karşıyaka Stadı'nın imar değişikliği görüşüldü!

Temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül tarihinde atılan Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişikliğine itiraz edildi. Yönetim ve itiraz eden Şehir Plancıları Odası konu ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Karşıyaka Belediyesi, gelişmekte olan kentlerin en önemli sorunları arasında yer alan çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Kentsel Dönüşümde Uygulamalar ve Sorunlar konulu panele sektör temsilcileri katıldı.

Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

Karşıyaka Stadı ihalesinin iptaline Danıştay'dan yürütmeyi durdurma!

Karşıyaka Kulübü Başkanı Altug, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin Yalı'daki stat ihalesini iptal karan hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma karan verdiğini öne sürdü.

Karşıyaka Stadı için açılan iptal davası düştü!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düştü. Ocak 2014'te ihalenin iptaliyle ilgili olarak açılan dava Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından düşürüldü.

İzmir Karşıyaka Çarşısı cazibe merkezi olacak!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar," Karşıyaka Çarşısı'nı çok önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Projemiz hazır, sadece biraz zamana ihtiyacımız” dedi.

İzmir Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmaları devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "çevreci" ve "konforlu" ulaşım hedefi doğrultusunda yapımına başladığı Konak ve Karşıyaka tramvaylarının inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Karşıyaka Dedebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürüyor!

Adını dede mezarlarından alan Karşıyaka’nın en eski mahallelerinden Dedebaşı, 1950’li yıllarda kenti besleyen sebze meyve bahçeleriyle ünlüydü.

karşıyaka asansör faciası Haberi

karşıyaka asansör faciası


İstanbul Mecidiyeköy'de geçtiğimiz ay yaşanan, 10 kişinin hayatına mal olan asansör kazasının ardından ikinci kaza haberi İzmir Karşıyaka'dan geldi. Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan 4 işçi, bulundukları asansörün 5. kattan düşmesi sonucu yaralandı. 


Edinilen bilgiye göre, Örnekköy semti 6076/1 sokaktaki inşaatın dış cephesinde kurulu olan çalışma asansörü, üzerinde binanın camlarını takan işçilerin bulunduğu sırada 5. kattan düştü. Kazada işçiler Anıl Canikli (19), Fikret Keser (29), Sefer Güven (19) ve Erkan Gönül (25) yaralandı.  


Diğer işçilerin çağrısı üzerine olay yerine gelen ambulanslar, yaralılardan Canikli ve Keser'i İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesine, Gönül ve Güven'i ise Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırdı. 


Yaralıların vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi. Canikli'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, asansörün düşme nedeninin araştırıldığı kaydedildi. 


Olayın görgü tanıklarından Recep Fil,...