27 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe statları

Karşıyaka ve Göztepe statları

Başbakan Yıldırım, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili tartışmalara ilişkin, "Bu projeler şimdiye kadar bitebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor." dedi.

Karşıyaka ve Göztepe statları için imar uygulamaları yapılmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'de mahkeme kararıyla inşaatları durdurulan statlar için geri çekmeleri gereken bir dava olmadığını belirterek, "Mahkeme kararına dönüşmemiş bir dava varsa, bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Akif Çağatay Kılıç'tan Karşıyaka ve Göztepe statları açıklaması!

Bakan Kılıç, İzmir'e yapılması planlanan statlar için belediyenin sorun çıkardığını açıkladı Kılıç; "Karşıyaka ve Göztepe statları için İzmir Büyükşehir ile sorun yaşıyoruz. Artık engel olmayın. Biz engel olmuyoruz." dedi.

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka ve Göztepe statları için tepki geldi!

Karşıyaka ve Göztepe statlarının İzmir'i kurtarmayacağını dile getiren Başkan Kocaoğlu'na; kulüp başkanları siyasiler ve taraftarlar sert tepki gösterdi.

Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesi iptal edildi!

Ankara 18. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.

Alsancak Stadı'nda inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

Karşıyaka ve Göztepe statlarına karşı olan Başkan Kocaoğlu, yıkımı tamamlanan Alsancak Stadı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri için 95 gündür adım atmadı. Böyle olunca stat inşaatı başlatılamadı

Karşıyaka ve Göztepe statları 700 gün içinde tamamlanacak!

İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'de yaptırılacak statların ihaleleri yarın ve Çarşamba günü yapılacak İhale ilanına göre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağı statların 700 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bağcılar Göztepe Mahallesi'ndeki riskli alanın 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli alan ve Çevresine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Beykoz Kavacık, Yenimahalle ve Göztepe mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe Stadı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra Göztepe Stadı'nın açılışı gerçekleştirildi.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

İkitelli ve Göztepe Şehir Hastaneleri Mayıs'ta açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre içerisinde açılacağını müjdelediği İkitelli (Başakşehir) ve Göztepe şehir hastanelerinin inşaat çalışmalarında sona gelindi…

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Karşıyaka'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

İzmir Alsancak ve Göztepe statlarının yapım süreci TBMM'de!

İzmir Alsancak ve Göztepe statlarının yapım süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Karşıyaka ve Göztepe statları Haberi

Karşıyaka ve Göztepe statları

Başbakan Yıldırım, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili tartışmalara ilişkin, "Bu projeler şimdiye kadar bitebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde, Göztepe Stadı'nın tanıtımı için yapılan toplantıda, bu statın çevreye yük getiren değil, çevrenin yükünü alan bir anlayışla planlandığını söyledi.


"Projenin şehir içine stat olur mu olmaz mı" tartışmalarına nokta koyan bir proje olduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir'de maalesef bu tip tartışmalar öyle gündemi işgal ediyor ki yapılması gereken işler de gecikiyor, erteleniyor, engeller çıkarılıyor. Sonunda kaybeden İzmir, İzmir'in takımları oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan bitebilirdi, hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor. Bunların önüne geçmemiz lazım." dedi.


Göztepe Stadı ile ilgili bir engel kalmadığını, ihaleye çıkılacağını bildiren Yıldırım, "Bir anlamda...