03 / 05 / 2024

Kartal ilçesi tarihi

Kartal ilçesi tarihi

1936 yılında kasaba olan Kartal süratle imar ediliyormuş. Ankara Caddesi üzerindeki bazı ahşap barakaların yerine kagir bina ve dükkan yapılmasına karar verilen Kartal'da, imar çalışması süratle imar ediliyormuş.

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Kartal Kordonboyu Mahallesi'nin 1/5000 ölçekli planı askıya çıkarıldı!

Kartal ilçesi, Kordonboyu Mahallesi, 10172 (Eski:1866) ada, 5 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

O ilde 347 bin TL'ye arsa alabilirsiniz! İl Özel İdare tarihi açıkladı! 

Isparta İl Özel İdaresi, Isparta ili, Senirkent ilçesi, Yassıören Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. Peki Isparta'da yer alan arsanı büyüklüğü kaç metrekare? İşte detaylar...

İBB, Kartal'da arsa satıyor! Konut imarlı arsa arayanlar dikkat! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Kartal ilçesi, Gümüşpınar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Kartal'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Gülpetek Rosa Deluxe Kartal'da teslimler başladı!

Gülpetek Rosa Deluxe Kartal,  Gülpetek İnşaat tarafından İstanbul İli Kartal ilçesi Cengiz Tapel Caddesi'nde inşa edildi. Gülpetek Rosa Deluxe Kartal'da teslimler başladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Kartal Orhantepe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kartal ilçesi, Orhantepe Mahallesi, 12682 ada, 53 parsel, 12684 ada, 5 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul'un o ilçesinde yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın!

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli'de yer alan arsayı yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Pendik'teki arsanın fiyatı ne kadar? 

Kartal Karlıktepe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kartal ilçesi, Karlıktepe Mahallesi, 11382 ada, 102 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik'te 2 taksitle arsa satılıyor! Arsa almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

Pendik Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli Mahallesinde yer alan arsayı yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla satıyor. Arsa almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

Kartal ilçesi tarihi Haberi

Kartal ilçesi tarihi



Kartal Kasabası süratle imar ediliyor


    Kartal'da Ankara Caddesi'nin muhtelif noktalarında bulunan salaş şeklinde bir takım ahşap barakaların yıktırılarak kagir bina ve dükkan yapılmasına ve cadde, bina ve dükkanların açık kurşuni boya ile boyanmasına Belediye Daimi Encümeni'nce karar verilmiş ve tatbikata girişilmişti.

    Kartal'da bayındırlık işleri süratle ilerlemekte ve her türlü ihtiyacı tatmin edecek medeni bir kasaba haline gelmektedir. Çarşının imarı bitmek üzeredir. Geçen Harbi Umumi'de yanmış bir yığın toprak halini almış olan çarşı bugün kagir, sıhhi ve şirin bir şekil almıştır. 

    Kartal Belediyesi, kazanın bayındırlığına doğru bir adım daha atmış, kazanın en mühim ihtiyaçlarından biri olan...